fredag 31 juli 2020

Många lappar små...

Jag tycker att lappteknik kan resultera i väldigt läckra saker, t.ex dukar. Så om man har små stuvbitar av tyg hemma som i sig själva inte räcker till något så kan man ju alltid klippa ner det i ännu mindre bitar, kombinera några olika tyger och få ett slutresultat i form av en riktigt läcker bordslöpare!

Det har jag roat mig med att göra. Hade en bit kattmönstrat tyg i blågråa toner, en bit grått tyg med vita stjärnor på som passade perfekt i nyansen till det kattmönstrade och en bit enfärgat blått i samma färgskala. Dessa tyger tillsammans med en band att kanta med fick bli en löpare till mitt soffbord.

Jag är verkligen ingen expert på lappteknik och gör säkert alla fel man kan göra, men jag tycker att det är roligt och är nöjd med det jag åstadkommer. Den här gången höll allt på att ta en ände med rejäl frustration när symaskinen gick sönder när jag hade ungefär 20 cm kvar att sy. Men, som tur är har vi en liten "reservsymaskin" så det var bara att plocka fram den, spola om undertråden, trä övertråden och sy det sista. Hade egentligen tänkt att sy någon form av quiltning över centrumdelen på duken också, men då jag inte är så kompis med reservsymaskinen så avvaktar jag med det tills maskinen som jag brukar sy på förhoppningsvis är lagad. Vem vet, tills dess kanske jag har ångrat mig och struntar i det!/Anngert

1 kommentar: