måndag 16 april 2012

Utställning i Malmö

Ja, i helgen har vi varit på Sydkattens utställning i Malmö. Sydkatten som i år firar 50 år som förening hade slagit till med 60-tals tema på utställningen. Mycket var 60-tals inspirerat och många både utställare & funktionärer hade klätt sig i tidstypiska kläder. Lokalen var smyckad med tyger i 60-tals stuk och även priserna var i tidstypisk färgskala! Häftigt :)! I kafeterian kunde man hitta en massa smarriga kakor, mackor och sallader. Eller vad sägs om de här muffinsarna?


Hur gick det då för mina små lurvbollar? Jodå, det gick alldeles utmärkt. Alla fick bra bedömningar. Kompiz och Prinz fick sina certifikat i klass 6 och 4 och Puzz och mammas katt Truls fick sina Hederspris i klass 2. Prinz blev även bäst i variant bland kastraterna i sin färggrupp. För en gångs skull var det även tre stycken brunspottade Brittkastrater på plats och det blev uttagning av Bäst i Variant även där. "Tyvärr" gick BIV'et till en av de andra britterna...

På lördagen gjorde Puzz och Truls debut i Seniorklass. Kan knappt fatta att de redan är sju år gamla! Att kunna tävla i ytterligare en klass på utställningarna känns kul eftersom de nu båda två har tagit alla certifikat. Det var ganska många Seniorer anmälda och resultatet blev att Truls blev tvåa bland hanarna och Puzz blev trea bland honorna.

Söndagen innebar en ny utställning och nya bedömningar. Återigen bra bedömningar på alla katterna. Certifikat till Prinz och Kompiz samt hederspriser till Puzz och Truls. Denna dagen var det inte tillräckligt många kastrater i deras grupper/färger för att det skulle bli någon uttagning av bäst i variant. Alla katterna var dock uppe när det var dags för domarna att nominera och Puzz och Truls blev båda nominerade till panelen. I panelen gick det tyvärr som det brukar, dvs inga röster :(.

Seniorklassbedömningen på söndagen blev en riktig rysare. Precis som dagen innan var det många seniorer anmälda. Först blev mammas katt Truls vald till bästa seniorhanen och därefter var det dags för bedömning av alla honorna. En efter en slogs de ut och plötsligt var det bara Puzz och en Cornish rex kvar. Jag blev jätteglad när domaren meddelade att hans bästa seniorhona i kategori tre var Puzz!! I seniorklassen möts sedan bästa honan och bästa hanen och en av dem blir Best in Show Senior. Just denna dag blev det alltså ett familjedrama. Puzz mötte Truls. BIS'et gick till: PUZZ :)! Kändes härligt att få gå en sväng i panelen senare på dagen, visa upp Puzz och hämta hem en pokal :).

Prinz i utställningsburen med sina priser.

Kompiz, som av någon anledning föredrar kattlådan framför bädden som matte sytt...

Våra burar! Jag hade inte anammat 60-tals temat...

Truls (SP S*Mysebos Sylvezter) i panelen

Puzz i panelen.

Puzz blev Best in Show Senior på söndagen :)

Mycket priser blev det! Mest ätbart dock...

Att fota Puzz i utställningsburen är snudd på omöjligt. Hon ska bara gosa hela tiden! Styrka sig mot allt och alla, trampa med tassarna och spinna. Så det får väl bli en liten film istället. Konstaterade att det spelade ingen roll hur jag än försökte, hon tänkte minsann inte vända på sig.../Anngert

2 kommentarer:

  1. Så gosiga och duktiga kissar!!

    SvaraRadera
  2. Megastort GRATTIS til BIS:et. Så kul :-) Och det ska bli så kul att träffa dig och dina huliganer till helgen. Kram

    SvaraRadera