söndag 22 april 2012

En lyckad dag!

Igår stod det utställning på schemat igen. Platsen var Gislaved och det var Dackekatten som arrangerade. Regnigt och ruggit ute och tyvärr en kall ishall. Så det var jacka på som gällde.

Dagens resultat blev däremot över förväntan. Prinz fick en bra bedömning och ett nytt certifikat i jakten på nästa titeln men tyvärr gick han inte vidare i denna gång. Istället fick han ligga och sova resten av dagen i sin bur. Något som han säkert inte var speciellt ledsen över.


Nästa katt upp till bedömning var Kompiz. Även hans besök på domarbordet resulterade i en riktigt bra bedömning och ett nytt certifikat i klass 6. Lite trist att det i princip inte går att se vad den domaren skrev på bedömningssedel dock. Mammas katt Truls hade samma domare som Kompiz och även där blev det fin kritik och ett nytt Hederspris.


När det lite senare var dags för nominering hos samma domare så stod Kompiz, Truls och en annan kastrerad Britthane mot varandra. Tre snygga katter och en domare som fick svårt att välja. Valet föll tillslut på Kompiz!!


Strax innan ovanstående nominering hade Puzz varit uppe för grundbedömning hos sin domare. Något som inte bara resulterade i att hon fick sitt Hederspris utan hon fick även ta del av sin domares egna lilla specialpris "Domarens Favorit"!
Direkt efter att Kompiz nominering var klar så var det dags för Puzz domare att nominera bland sina kastrathonor i kategori 3 och en kort stund senare meddelar hon att Puzz är hennes bästa kastrathona för dagen :)!

Kvar vad gällde bedömningar för våran del innan det var dags för panelen stod seniorklassen. Det var två seniorhonor anmälda och en seniorhane. Domaren konstaterade "Ladies first" och valde efter en kort bedömning Puzz till sin bästa seniorhona. Eftersom Truls var ensam seniorhane så stod det återigen mellan min och mammas katt om vem som skulle bli Best In Show senior kategori 3. Även denna gång gick Puzz segrande ur "familjebataljen" och senare i panelen fick hon (ja, i praktiken jag då) hämta ut en vacker glaskatt och lite priser.


Efter en sen lunch så var det dags för panelen. Både Kompiz och Puzz uppförde sig exemplariskt men tyvärr gick det inte hela vägen.Trots det, så är jag fullt nöjd med dagen och Puzz var så här nöjd med alla priser som matte fått bära hem:


/Anngert

6 kommentarer:

 1. Grattis till alla fina resultat.fina katter du har
  Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var kul att träffas :)

   /Anngert

   Radera
 2. Grattis och tack för en underbar dag. Har satt ut lite bilder på min blogg och även länken till alla bilderna på FB :-) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för all hjälp under dagen! Massor av bra bilder du lagt ut :)!

   /Anngert

   Radera
 3. GRATTIS till fina resultat och såååå FINA kissar!!!

  SvaraRadera