onsdag 23 oktober 2019

En lysande golvprydnad

Jag har lyxen att ha två badrum där jag bor. Det största av dem, där det står ett badkar, används mest av katterna som har två av sina toalådor där. Jag använder det då och då när jag känner för att ta ett varmt bad. Men, då det är ett badrum som det inte slabbas så mycket vatten i kan jag ta mig friheten att inreda och dekorera lite mer än vad jag skulle gjort i ett badrum som används dagligen till just badrum.

När jag suttit och surfat runt på pysselsidor och liknande har jag vid några tillfällen sett fräcka virkade små mattor där man virkat en ljusslang i mattan. Har varit så sugen på att göra en egen, men då det inte känns som en matta som man kan traska runt på så har jag inte riktigt vetat vart jag skulle kunna lägga den för att ha den mer för dekoration eftersom det på de ljusslangar som jag mest sett krävts tillgång till ett eluttag. Så, när jag sprang på en 6 m lång ljusslang med LED-ljus som gick på batteri och dessutom hade inbyggd timer så visste jag precis var jag skulle lägga den! Den blir ju perfekt så här på hösten i "katternas" badrum! Läckert på golvet och det blir lite ljus i ett annars mörkt badrum.

Eftersom lamporna i slangen är LED så blir den inte varm och just denna ljusslingan var gjord för att kunna användas även ute, så det är ingen katastrof ifall det skulle komma några droppar vatten på den.

Garnet som jag virkat i är ett nystan "Zpagetti" och det gick åt ganska exakt ett nystan till min matta som i slutändan blev ca 60 cm i diameter. När jag började virka var tanken att följa något av de mönster som jag hittade på nätet, men det visade sig att de funkade dåligt när man virkade med så pass mörkt garn (mörkgrått) som jag gjorde. Ljuset tog sig inte riktigt igenom. Så det blev att lira lite på fri hand och efter några upprepningar och "gör om - gör rätt" blev jag nöjd! Jag avslutade med en liten uddkant och sedan var det bara att lägga mattan på plats och slå på timern. Så nu har mina fyrtassade kompisar ljus på toa när de ska dit efter att det blivit mörkt.
Materialet jag använt:

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar