lördag 30 december 2017

Julstjärna

I höstas såg jag i en facebookgrupp som jag är med i många som hade virkat fantastiskt vackra julstjärnor som de sedan stärkt och satt små ledljusslingor i. En sådan skulle jag gärna vilja ha och googlade runt efter mönster. Efter lite sökande så hittade jag mönster på en stjärna som jag tyckte om: Virkad julstjärna och bestämde mig för att virka efter det mönstret.

Så här med facit i hand kan jag konstatera att om man som jag är ovan vid att virka efter lite mer komplicerade mönster (detta är säkert ett ganska enkelt mönster egentligen, men lite knepigt för mig) så kanske man inte ska välja ett mönster som är på norska och framförallt: det tar betydligt längre tid att virka än man tror... Tanken var att den skulle vara klar till första advent, men det sprack kan man säga. Men nu efter lite upprepningar, guidning av mamma och ganska mycket morrande så är den äntligen klar och den får ju pryda mitt hem lite denna julen i varje fall :-).

Två stycken stjärnor virkades enligt mönstret på länken ovan. När de var färdigvirkade tvättades de upp och doppades i stärkelse varefter jag blockade dem över var sitt tefat så att de fick lite höjd och blev lite skålformade. Många nålar blev det då jag verkligen ville att alla uddar skulle bli snygga. De fick sedan sitta kvar tills de torkat och stelnat.


När de var torra och stela var det dags att montera. Jag hade köpt en liten ljusslinga med ledljus i som drivs med batteri och är timerstyrd så den slås på och av automatiskt vid samma tid varje dag. Jag lade ena stjärnan på bordet med baksidan upp mot mig och lade dit ljusslingan i stjärnan. Slingan sitter på en tunn metalltråd så det var lätt att forma till den så att lamporna hamnade precis där jag ville ha dem. sladden ut till batterihållaren lät jag gå ut mellan två uddar på stjärnan.
Sedan tog jag stjärna nummer två och lade med framsidan upp på den första stjärnan och fäste ihop dem i toppen på varje udde med en liten bit sytråd. Till upphängning har jag för tillfället använt mig av en tunn metallkedja som jag fäst med en liten metallring i stjärnan på samma ställe som sladden till batterihållaren går ut. Kanske kommer jag att virka en tråd till upphängning såsmåning om men, vi får se.


Nu passar jag även på att önska alla mina vänner ett riktigt Gott Nytt År!!

/Anngert

1 kommentar:

  1. Hejsan. Den är så fin, du skulle göra mig överlycklig om jag kunde få mönstret. Jag har letat som en galning men hittar inga mönster bara bilder

    SvaraRadera