söndag 17 december 2017

Back to school! (Del 5)

Seså, skynda er nu! Rasten är över och det är hög tid att börja nästa lektion!


Allt skolmaterial har anlänt och äntligen kan Fröken Larsson dra igång med undervisningen. Hyllorna har fyllts med böcker och andra saker som behövs i undervisningen, tavelkritorna är på plats och allt är iordning.

För att kunna elda i kaminen och få upp värmen ordentligt behövs ved. Den får de hjälpas åt att bära in i en liten korg.


Böckerna, samtliga bläddringsbara, trängs på understa hyllan och på översta hyllan står den dyra laboratorieutrustningen. Bokstöden är schackpjäser från ett kasserat resespel.
Böckerna har jag gjort av utskrivningsbara ark som jag hittat på internet. Bara att skriva ut, klippa, vika och montera.


På fröken Larssons kateder ligger biologiboken redo för nästa lektion. Den är gjord på samma sätt som de andra böckerna i bokhyllan. Skrivbordsunderlägget är klippt från en bit läder, pennorna är avknipsade, målade tandpetare och blomvasen är gjord av en metallpärla. Klockan som fröken Larsson ringer in från rasten med är gjord av en pärla som ser ut som en klocka och en tunn träpinne.


På en liten hylla under svarta tavlan ligger tavelkritorna. Det är riktig krita som jag skurit till från en stor krita. Självklart går det att skriva med dem på svarta tavlan som ju är gjord med griffeltavelfärg.


Den lilla farstun har fått gardiner i fönstret, dörrmatta och taklampa. Taklampan är gjord på samma sätt som de andra inne i skolsalen. En kula från en deodorantflaska är kupan och fästet är en bit från ett lock till en flaska med nässpray.
Gardinen är en bit av en gammal näsduk som jag klippt till och fållat i lagom längd.Vill man komma in i farstun och fixa med något så är det bara att lyfta på taket och vrida ut den delen av tittskåpet. Delarna sitter nämligen smidigt och säkert ihop med ett par små gångjärn i bakkant.På framsidan av tittskåpet sitter lister som bildar ett spår där en plexiglasskiva ska löpa. Den vita hörnlisten till vänster i bild sitter löst och kan därför tas bort för att köra in skivan.
Taket är gjort av en grov pappskiva och tunna trälister. Det ligger på lite grövre lister för att få en liten distans till själva tittskåpets tak. Detta därför att jag drar ut elen till lamporna via taket.


Så välkomna till Skolgatan 5! Rasten efter mattelektionen är slut och det är dags att börja biologilektionen. Fröken Larsson får dock ta ett snack med vaktmästaren så att de trasiga glödlamporna blir bytta snarast möjligt...

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar