tisdag 27 december 2016

Back to school! (Del 3)

Äntligen har elektrikern varit på plats och monterat lamporna och dragit elen! Hantverkare, att det ska ta sådan tid?! Två lampkupor har det monterats i taket. De kommer att ge ett bra ljus för barnen när de ska studera.


Lamporna är gjorda av två plastkulor från förbrukade roll on. Jag har pillat bort dem från flaskorna, tvättat av dem och borrat ett 7 mm stort hål i dem. Storleken på hålet är anpassat efter hur stor glödlampan är som ska gå i där. Socklarna som lamporna sitter på är tillsågat av ett par genomskinliga lock till nässprayflaskor. Sågade av ca 1 cm på dem som jag sedan målade i silverfärg och limmade fast på kulorna över hålet för glödlamporna.


I taket där lamporna skulle sitta borrade jag två hål genom taket. Diametern på hålet är, precis som på kulorna, 7 mm. Inne i tittskåpet har jag sedan limmat fast lamporna med sockeln över hålet i taket.


Så, nu är det busenkelt att få in belysning i skolsalen! Bara att stoppa ner glödlamporna med tillhörande kabel i hålen och koppla in dem :-). Skulle någon lampa gå sönder så är det även smidigt att byta dem!


 Lärarinnan har visst redan fått nyckel till skolan och börjat flytta in sina saker. Ovanför svarta tavlan har hon satt upp tavlorna med alfabetet och på ena väggen har redan planscher med en karta över norden och människokroppen kommit upp.Planscherna har jag skrivit ut i lagom storlek från nätet.


 När jag klippt ut dem klippte jag även till fyra tunna lister.


 Dessa betsade jag i ljusbrunt och limmade fast en i överkant och en i underkant på varje plansch.


På baksidan limmade jag fast en liten ögla i metall så att man enkelt ska kunna hänga upp dem. För att göra just det sistnämnda så spikade jag fast ett par pyttesmå spikar på ena väggen i skolsalen.


Misse Månz är inne och håller koll på att allt går rätt till och att allt hamnar på rätt ställe!


Nu hoppas vi på att leveransen av lärarinnans stol och alla läroböcker dyker upp snart...

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar