måndag 2 januari 2012

En gammal väggklocka som slutat ticka... (Del 1)En gammal väggklocka som sagt upp sig hemma hos mina föräldrar fick min fantasi att vakna till liv. Klockan plockades omsorgsfullt isär och allt som jag såg något användningsområde för togs tillvara. Jag såg framför mig den lokala urmakaren i sin lilla butik omgiven av allt från enkla vardagsklockor till exklusiva väggur med pendel och kristaller runt urtavlan.


Som grund till mitt "urmakartittskåp" tog jag en trälåda som var lagom stor. Locket på lådan kom efter lite ombyggnad att få bli tak och jag har gjort en ny framsida av en hyfsat tjock pappskiva. Anledningen till att jag valde att göra framsidan med hjälp av en pappskiva var att jag ville använda klockans glas som skyltfönster och behövde därför enkelt kunna skära ut ett runt hål.


Under dagen har själva huset sakta men säkert vuxet fram. Det är inte färdigt än, men det är en god bit påväg. Insidan har blivit tapetserad, innertaket målat, lister har sågats till, betsats och monterats dit. Ett golv har lagts av smala trälister och även det har betsats i mörk ek.


I taket har två lampor monterats upp. Än så länge är det ganska temporärt. Tanken är att jag ska sätta in elektrisk belysning i tittskåpet men eftersom jag inte har några sådana delar hemma just nu så får det bli senare. Dock är det mycket smidigare att sätta upp fästena för lamporna innan man plockat in massa med smågrejor i tittskåpet.


När själva huset är klart är det dags att göra inredningen och möblera. Därefter börjar min jakt på passande klockor och inom kort blir det en runda till second hand-butikerna i stan för att se vad se vad jag kan finna...

/Anngert
3 kommentarer:

 1. Kul idé, ser fram emot fortsättningen

  http://skalaminimal.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken kul grej och du är så otroligt pysslig =) KRAM Karoline

  SvaraRadera
 3. Verkligen urkul! Det visar sig väl snart hur fortsättningen blir. Vi behöver nog inte känna någon oro för att det ska kugga ur någonstans. Uppdraget är snart klart!

  /Rut

  SvaraRadera