torsdag 13 januari 2011

Massor av gott

I kväll har spisen och ugnen gått heta hos mig. Det började att bli lite tomt i frysen och jag fick ett ryck och drog igång och både bakade, lagade mat och gjorde lite annat pyssel.

Det första jag gjorde när jag kom hem från jobbet var att göra en tekaksdeg så att den fick stå och jäsa. Under tiden den jäste så rörde jag ihop två limpor. Det är verkligen ett superenkelt limprecept där resultatet blir jättegott. Man bara rör ihop ingredienserna, häller smeten i en form och stoppar in det i ugnen.

Tekaksdegen skulle jäsa ca 40 minuter innan man bakade ut den och limporna skulle stå inne en timma. Här fanns det utrymme att koka lite jordgubbs- & rabarbermarmelad :-). Bären hade jag tagit ut ur frysen redan i morse, så det var bara att sätta igång. Testade ett för mig nytt recept, men jag tror nog att resultatet blir bra. Provsmakade lite och smaken var det inget fel på i varje fall!

Medan tekakorna jäste på plåten andra gången så hann jag med att svänga ihop en pastagratäng till matlådan i morgon också. Det var precis lagom att ta ut den ur ugnen och stoppa in den första plåten med bröd.

Blev en riktigt produktiv kväll med en lite annan typ av kreativitet :-).

Massor av gott att njuta av...

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar