söndag 30 januari 2011

Klösträd och myntamöss

Förra sommaren fick jag en idé om att bygga ett eget klösträd till mina katter. Jag är lite av ett inredningsfreak och vill gärna att saker och ting ska passa i min inredning. Att hitta ett klösträd som både är tillräckligt stort och stabilt för att klara tyngden från stora kattraser som Britter och Maine cooner och samtidigt är snyggt, neutralt och passar in i min inredning var inte helt smidigt. Man kan säga att jag tröttnade på att leta till slut och det var hög tid för ett nytt klösträd då det gamla började bli utslitet.

Sagt och gjort, jag började fundera. En fundering som snart blev en skiss, senare en enkel ritning och framåt höstkanten satte jag igång med bygget. Det tog mig lite drygt en vecka att bygga det på min fritid och då fick jag hjälp av pappa att såga ut allt då såga rakt inte riktigt är min grej... Det som tog längst tid var nog att få på repet. Om jag uttrycker det så här: Jag vill inte se rep på rulle ett tag framöver :).

Jag blev i varje fall väldigt nöjd med resultatet. Klösträdet är mycket stabilt och det är uppskattat av mina fyrbenta vänner.
En annan sak som är mycket bra med min konstruktion är att alla dynor är avtagbara och tvättbara. Bara att köra en sväng i tvättmaskinen så är de rena och fina igen. Givetvis måste man dammsuga bort allt katthår först. När jag sydde dynorna så passade jag på att sy en uppsättning i svart och en i vitt så att jag kan variera beroende på vilken färg jag har mest av i köket.


Om ni vill veta hur man bygger ett sådant här klösträd eller hur man gör för att sy sådana här små söta kattmyntamöss?


Ta en titt på sidan som heter "Lek & klös" här på bloggen. Klicka bara på knappen som ni hittar strax under bloggrubriken så kommer ni till rätt sida.

/Anngert

2 kommentarer:

 1. Verkligen jätteduktigt gjort med klösträdet. Är i stort behov av ett nytt men alla är så himla fula. Detta var det enda som föll mig i smaken verkligen. synd att man inte är en handywoman som du direkt ;)

  SvaraRadera
 2. Evelin Stjernström21 oktober 2013 kl. 17:59

  Hej !
  Jag sitter här med ett stycke köpeklösträd som kommer att braka samman vilken dag som helst. Är stolt matte till två stadiga brittpojkar som hoppar runt i trädet.
  Nu när jag satt och letade runt efter ett nytt så hittade jag den här sidan. Helt fantastiskt ! Jag har funderat på hur man gör ett eget men inte riktigt kommit fram till någon bra lösning.

  Nu blev jag bara lite nyfiken på materialkostnaden, vad landar den på ungefär ??
  Skicka gärna ett mail.
  evelin_stjernstrom@hotmail.com

  MVH
  Evelin

  SvaraRadera