söndag 29 mars 2020

Pianobaren (Del 3)

Ett miniatyrbygge som verkligen sakta men säkert växer fram är min pianobar. Ett tittskåp som formas vart efter jag får en idé om hur jag vill att det ska se ut och vad jag hittar för material som passar. Kan konstatera att det var länge sedan som jag skrev om just detta tittskåpet här, över ett år sedan för att vara exakt! Hur det såg ut i bygget då hittar ni här.

Sedan dess har det hänt massor i min lilla pianobar! Det senaste som hänt är att "elektrikern" hunnit med ett besök i helgen och barägaren kan nu även använda kvällarna till att fixa och dona! Taklamporna är på plats och även belysningen i hyllan bakom baren.


Lampskärmarna är gamla ljushållare till julgransljus från den tiden när man hade levande ljus i granen. Små hållare i metall med alldeles rätt patina! Jag har tagit bort själva hållaren som man fäste i grenen och vänt dem "upp och ner" för att få dem att bli taklampor.


Själva belysningen är inte standard dockskåpsel, som man kan tro att det skulle vara. Jag tycker att det är så mysigt när det tänds och lyser i mina tittskåp när det blir mörkt på kvällarna så jag ville ha något som gick på timer. Alltså har jag använt mig av en batteridriven ledljusslinga med timer! Ljusslingan löper på ovansidan av tittskåpet och där jag vill ha en lampa har jag helt enkelt borrat ett litet hål och dragit ner en diod till lampan. De dioder som kommer att bli liggande på taket kommer jag att fästa lite med eltape så att slingan ligger still och den kommer inte att synas senare när fasaden är klar och taket kommit på plats.


Inne i loungedelen av baren har pianot kommit på plats och ovanför pianot hänger en härlig tavla med små söta ugglor. Motivet till tavlan har jag hittat i en handarbetskatalog och ramen är gjord av tunna lister från ett tallriksunderlägg.


På motsatt sida i loungen, under fönstren står det två mjuka inbjudande läderfåtöljer som bara väntar på att besökarna ska slå sig ner och njuta av en god drink, värma sig vid den öppna spisen och njuta av härligt pianospel.
Fåtöljerna har jag gjort av samma tyg som jag gjorde fåtöljen av till mitt bokskåp. Här har jag dock skissat upp hur fåtöljerna skulle se ut på fri hand. Jag ville ha en lite lägre fåtölj med lite rundare former som skulle fungera att ha stående vid ett fönster utan att skymma sikten genom fönstret.
Det lilla bordet är en hållare i trä för tandpetare som jag betsat i mörk ek och ställt upp och ner.


Fåtöljerna när jag höll på att göra dem. Gummiband är kanonbra för att hålla ihop grejer medans limmet torkar!


Jag tror att vi lämnar baren där för den här gången och låter barägaren jobba på i fred inför öppningen. Med tanke på de färdiga drinkarna på bardisken så tror jag bestämt att han antingen övar på att blanda drinkar eller så väntar han sällskap...

/Anngert

1 kommentar: