måndag 30 december 2019

Julänglar

I vanlig ordning så har tidsoptimisten i mig varit i farten igen och det där julpysslet som skulle vara färdigt till jul blev ju inte riktigt klart när det var tänkt. men, men, jul sägs ju vara årligt återkommande så det gör ju inte så mycket :-).

Tidigare i höstas såg jag en jättefin virkad ängel på någon av alla de sociala medier som finns, kommer inte ihåg var. Till min glädje fanns det även en länk till mönstret på den! Jag sparade ner länken, plockade ihop garn till den dels bland mina restgarner och dels blev det ett nytt nystan inhandlat. Sen påbörjade jag virkningen. Hade lite dåligt med tid att pyssla innan jul så det blev mest korta stunder jag satt och kom cirka halvvägs. Nu i mellandagarna plockade jag sedan fram den för att göra klart. Klickade fram sidan med mönstret och virkade för glatta livet. Ända tills för några dagar sedan då sidan helt plötsligt var borta när jag klickade på länken. Snacka om snopet! Så där satt jag med tre halvfärdiga änglar och utan mönster. Var ganska lätt att hålla sig för skratt då kan jag meddela... Så, kroppen till ängeln är gjord efter ett gratismönster och resten, dvs armar, vingar osv är gjorda helt på fri hand. I mönstret som jag började virka från fanns det ingen botten med och jag tror inte att det var meningen att man skulle stoppa hela kroppen utan "konen" skulle stå av sig själv. Jag tyckte dock att det kändes vingligt så jag virkade till en botten och valde att stoppa hela kroppen. I botten har jag lagt lite stenar som tyngder för att de ska stå lite stadigare. Ängeln som jag såg på bild först bar ett hjärta i händerna, medans jag valde att göra så att mina änglar kunde hålla i ett litet ljus.

Mina änglar blev inte helt identiskt lika dana. De fick lite olika färg på klänningarna eftersom jag hade lite olika gråa nyanser hemma och lite olika frisyrer.Och med detta lite försenade julpyssel passar jag även på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

/Anngert

1 kommentar: