söndag 24 maj 2015

Texture paste

Igår stod det scrapträff på schemat. En heldag med scrapbooking tillsammans med likasinnade. Perfekt! Gårdagens arrangemang var av det lite mindre och personligare slaget, men precis lika kul som vanlig. Precis som vanligt innehöll det även utmaningar och den första utmaningen ledde mig in på okänd mark. Alla fick varsin blå och varsin gul lapp. På den blåa lappen skulle man skriva ner vad man tyckte var det enklaste att använda sig av på kort och på den gula skulle man skriva det man tyckte var svårast. Sedan bytte man lappar med varandra enligt principen "skicka x steg till vänster/höger". När bytet var klart satt jag med en lapp i min hand som det stod "texture paste" på. Jag såg ut som ett frågetecken, för detta hade jag aldrig hört talas om tidigare. Den som skrivit lappen berättade entusiastiskt för mig vad det var och hur man gjorde och jag började botanisera bland grejerna som användes till detta. Jag såg möjligheterna och idéerna ploppade snabbt upp som maskrosor i skallen på mig och det kändes som att jag ville testa massor av layouter på samma gång.
Texture paste visade sig vara en lite tjockare pasta som man använde tillsammans med schabloner för att få till mönster med en 3D-effekt på papper. Ytan känns lite som gips när den torkat och då kan man även måla på den med t.ex. sprayfärger.
Kan meddela att när jag väl testat att använda det så blev jag ganska så såld på tekniken. Superkul! Så av någon konstig anledning så blev det något med texture paste på samtliga kort som jag gjorde igår...


/Anngert

3 kommentarer:

 1. Det var en spännande teknik. Korten ser snygga och proffsiga ut. Duktiga du..

  SvaraRadera
 2. Jättefina kort!
  Det verkar vara en spännande och kul teknik!
  Kramizzar

  SvaraRadera
 3. Så snyggt! Vilken intressant teknik!

  SvaraRadera