lördag 25 april 2015

I lila och gråtoner...

För ett par veckor sedan fick jag ju lära mig ett nytt sätt att sy kattbäddar på. Sydde en då men kände att det kan nog vara bra att testa att sy ett par till. Dels ville jag öva lite på den modellen och dels så ville jag testa att sy i lite andra tyger. Tyget jag sydde i första gången var ganska tjockt och kändes inte helt optimalt så jag ville testa med lite tunnare tyger också.

Först ut blev en bädd i gråskala. Det ena tyget är ett ganska mjukt och tunt vanligt bomullstyg i svart och det andra är krossad sammet i en ljusgrå nyans. Jag är helt nöjd med resultatet, men nu kändes det nästan som att det blev lite för tunna tyger att sy i....


Den andra bädden jag sydde gick i lila toner. Tyget som är på yttersidan på bilden nedan är ett lite grövre bomullstyg och det som är på insidan är även här krossad sammet, fast i en lila nyans. Det här kändes som en bra kombination att sy i. Alltså att ha ett lite grövre tyg som ger stabilitet och ett lite mjukare :-).


Om man vill så är ju förstås bägge bäddarna vändbara, fast med tanke på att det ena tyget är mjukt & fluffigt så känns det kanske som att det bättre passar som insida :-).

/Anngert

1 kommentar:

  1. Visst är dom roliga att sy? Dessa ser lite större ut. Fina är dom

    SvaraRadera