söndag 6 oktober 2013

Utställningsdags!

Det var länge sedan som jag var iväg på utställning med mina fyrbenta nu, men igår var det äntligen dags igen. Jag hade anmält Kompiz till Föreningen Mästerkattens utställning i Ljungbyhed. En bra bit att köra med andra ord så det var uppstigning och avgång långt innan solen ens börjat fundera på att gå upp. Jag var inte ensam i bilen utan jag plockade upp ett par kompisar längs vägen som också skulle ställa ut. Dels den store, stilige gossen GIP S*Stortassens Kendall aka Putte samt matte och dels S*Stortassens Annefrid och matte. Den sistnämnda lilla damen gjorde sin första långa resa utan sina kullsyskon och gjorde skäl för sitt ABBA-inspirerade namn: Hon sjöng i princip hela vägen till utställningen... ;-)

Putte

Annefrid

Fanns gott om parkering vid utställningen och vi var i god tid på morgonen så vi kunde parkera hyfsat nära entrén. Med bara en katt med mig så kändes det som "utställning light" och det var enkelt att få med all packning direkt och slippa springa flera rundor till bilen. Väl inne på utställningen var det de vanliga rutinerna med veterinärbesiktning och incheckning förstås innan man kom fram till sin bur. Nu började det knepiga: att inreda buren. På den här utställningen hade man nämligen valt att ställa burarna i ringar istället för det som vi är vana vid här i Sverige att de står i rader. Tanken med att ha burarna i ringar är att utställarna ska kunna vara inne i ringen och preparera sina katter och besökarna ska röra sig på utsidan och enkelt kunna se katterna i burarna. Personligen tyckte jag nog inte att det var någon höjdare att ha burarna så.

"Min" ring

För oss som utställare innebär det att vi måste ha "öppet" (dvs inget burskynke) på bägge långsidorna på buren. Inte helt smidigt att få till då jag syr mina gardiner i ett stycke. Men med mycket rynkor och en extra gardin så löste det sig. 

Kompiz installerad i sin bur.

Som burgranne hade jag en god vän med sin underbart söta röda Brittiska korthårshona S*Mysebos Cazziopeja. Rödis som hon kallas invigde sitt nya englandsinspirerade burskynke och gillade starkt kattbädden hon fått!

Cazziopeja i sin bur


Cazziopeja tog på lördagen sitt tredje certifikat i öppen klass och kan numer titulera sig Champion! Grattis sötnosen :-)!

Kompiz fick en fin bedömning av sin domare och knep ytterligare ett certifikat i klass 4 men då han är ganska blyg på utställningar så gick han denna gången inte vidare.
Jag försökte få honom att bli lite mindre blyg i buren och det lyckades till viss del. Genom att muta med favoritgodiset så blev det fart på killen. Var knappt att jag fick slänga förpackningen som godiset varit i :-)!

Kompiz mjölktrampar och spinner gott! 


Mina kompisar som åkte tillsammans med mig till utställningen gick det också bra för. Putte tog sitt certifikat och blev även Nominerad och Annefrid som ännu är för liten för att tävla om certifikat fick en kanonbra bedömning och EX1 med sig hem.

Det blev en härlig om en väldigt lång dag och mina andra fyrbenta vänner var glada när matte kom hem med deras kompis igen :-)!

/Anngert


1 kommentar:

  1. Cazziopeja med matte tackar för trevligt sällskap under utställningsdagen.

    SvaraRadera