söndag 31 mars 2013

Cool kisse...

När jag var på utställning för ett litet tag sedan så var det en utställare som hade små söta kepsar som dekoration på sina burar. Kepsarna gick givetvis att sätta på katten om man ville, men i detta fallet var de bara dekoration. Jag tyckte ju att de var både söta och lite coola och ville förstås se om jag kunde tillverka en sådan själv.

Objektet för mitt projekt var ju ganska självklart. Naturligtvis var det Prinz som skulle få en keps. Lyckligt ovetande om vad matte höll på med lät han sig villigt mätas upp så att matte kunde göra ett mönster.

Sedan in till tyglådan och se vilka spillbitar som fanns som kunde användas. Går ju inte åt så mycket tyg direkt. Jag hittade en bit fuskskinn och lite vitt bomullstyg som räckte till. Efter lite pillande och ett antal sömmar senare var den klar:
Utsidan är alltså i svart fuskskinn och insidan i vitt bomullstyg. Som kantband och band till att knyta under hakan valde jag en ljusblå vanlig snedslå och som pricken över i sydde jag på en liten kattass på skärmen.

Dags att prova på modellen... Överrumplad mitt i middagsluren gick det smidigt att sätta på honom mössan och han ställde även upp på att bli fotad! Visst blev han en cool kisse ;)?


Så här sitter den på honom sedd från sidan. Öronen sticker ut i de små hålen på huvudet och jag har gjort en liten rosett under hakan så att den sitter kvar där den ska.


 /Anngert

1 kommentar:

  1. Denna var snygg!! Men som jag sa till i telefon så fick jag mig ett hjärtligt skratt....stackars Prinz...han ser ju helt förtvivlad ut :)

    SvaraRadera