lördag 6 april 2013

Katter modell större...

Idag har jag varit iväg på en mycket trevlig dag med The Maine Club! Det var dags för årsmöte och i samband med det var det även en medlemsaktivitet inplanerad: Ett besök på Borås Djurpark med en guidad tur bland kattdjuren. Trots det kyliga vädret blev det en supertrevlig tur i parken där vi av vår mycket kompetenta guide fick veta massor om de olika kattdjuren som finns i parken.

Det första kattdjuret som vi kikade på var geparden. Vi fick följa med upp till ett hägn en bit upp i skogen där en gepardhane som var lite mer van vid människor fanns. Även om det var dubbla stängsel mellan oss och det vackra kattdjuret så var det en mäktig känsla att se honom så nära och man kunde till och med höra hur han spann!!



Nästa magnifika kattdjur som vi tittade på var den Sibiriska tigern. Både hanen och honan var rejält stora, vackra och kraftfulla med gigantiska tassar och tjocka svansar.



I lejonens hägn fanns en hel flock med fantastiskt vackra djur. En oerhört ståtlig hane, några honor och ett antal ungdjur. Tyvärr är det omöjligt att göra dessa vackra djur rättvisa på bild med min kamera...



 

Geparder fanns det gott om i parken och för tillfället fanns det hela två kullar med gepardungar där. På bilden nedan ses delar av den ena kullen. Totalt var det sju ungar i den kullen vi såg och i den andra kullen fanns det fem ungar! Borås djurpark är även med och sponsrar ett bevarandeprojekt för just geparden, Cheetah Conservation Fund (CCF). 


När vi gick runt i parken och tittade så såg vi givetvis även många av de andra djuren. På vägen upp mot lodjurshägnet passerade vi deras nybyggda björnhägn. Man kunde gå på en bro över hägnet och man såg nallarna riktigt bra. I ena hörnet låg en riktigt maffig kille och vilade. Guiden berättade att han hette Rambo och väger ungefär 400 kilo...


Några lodjur såg vi tyvärr inte. De hade bestämt sig för att inte visa sig just idag. Däremot fick vi höra många intressanta och spännande berättelser från vår guide om både kattdjuren och de övriga djuren i parken.

När turen i parken var klar tog vi en lunchpaus innan vi begav oss till lokalen där årsmötet skulle hållas. Blev ett trevlig möte med de sedvanliga förhandlingarna, utdelning av priser till årets katt samt supergott fika :). På bilderna nedan ses en del av priserna till årets katt samt en av de smarriga kakorna som bakats till mötet.



/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar