måndag 12 december 2011

Julkort och granar i 3D

Igår tillbringade jag eftermiddagen och kvällen med att scrappa julkort tillsammans med ett glatt gäng från Billingebygdens kattklubb. Det var en mycket trevlig dag och några julkort hann jag allt med att göra mellan katt- och scrapbookingprat :-).

Det som är riktigt kul med att sitta några stycken och scrappa är ju möjligheten att kunna låna stämplar, stansar, färgpennor mm av varandra. På kortet nedan har jag lånat och prövat en stans som stansar "perforerat". Sedan var det enkelt och jättesnyggt att trä ett band upp och ner i hålen. Stämpeln med granen i bakgrunden och stämpeln med den roliga katten lånade jag av ett par andra personer som var med. På granarna ser det ut som om det ligger snö. Det kommer från en häftig penna som en person hade med sig. Man målade med  pennan där man ville ha snö och sedan värmde man på det målade och vips så ploppade det upp och ser precis ut som snö!


En av deltagarna som är grymt duktig på det där med scrapbooking och som för några år sedan fick mig att fastna för det lärde oss hur man på ett enkelt sätt kunde vika häftiga granar så att de blev tredimensionella. Effekten på granarna blir lite olika om man väljer att göra dem i enfärgat eller mönstrat papper. Det som är extra roligt är att det är enkelt att variera storleken på granarna, bara man behåller proportionerna mellan de olika delarna. Nedan ett par olika varianter av granar, den vita är min skapelse och de andra två snyggingarna tillhör en av de andra deltagarna.Trots att jag fick några kort gjorda igår är det ännu ett antal som behöver göras. Sista dagen för att posta dem närmar sig med stormsteg, så det är bäst att jag sätter fart...

/Anngert

1 kommentar: