söndag 4 december 2011

Experimentsömnad...

Fick ett ryck i helgen och bestämde mig för att testa att sy en ny grej. Jag har funderat på det ett tag hur jag skulle få ihop min idé och nu var det dags att pröva.

Om man har katter som gärna gillar att krypa in i något eller gärna gömmer sig bakom burskynket på utställningar så kan en igloo i utställningsburen vara väldigt uppskattat av katten. Dock är det antagligen inte lika uppskattat av husse och/eller matte som får ytterligare en otymplig grej att släpa på. Min tanke var alltså att sy något som den lite blyga katten kan krypa in i men som inte tar så stor plats i utställningspackningen. Resultatet blev det här:


Materialet jag har använt är ett härligt lite kraftigare blå/vit-rutigt tyg som jag kombinerat med jeanstyg. I botten finns en mjuk platta på vilken jag sytt fast lite olika breda band. Banden drog jag sedan ihop till mittpunkten i överkant och fäste två korta band med kardborrestängning på i toppen. I botten ligger det sedan en mjuk härlig kudde. Höjden på bädden är 60 cm, dvs lika hög som utställningsburarna. Tanken är botten ska vila på burgolvet och toppen fästas i takgallret. Katten får lite skydd samtidigt som den fortfarande syns för publiken genom springorna som blir mellan banden och husse/matte får en bädd som ihoplagd inte är större än kudden i botten att bära på. Har man katter som inte väger så mycket kan man göra banden kortare och få en bädd som hänger i buren istället.

Jag blev ganska nöjd med min skapelse, men när/om jag gör någon mer så kommer jag nog att göra ett par saker annorlunda...

/Anngert

3 kommentarer: