söndag 22 maj 2011

Rexgos...

Igår träffades vi ett gäng som är medlemmar på samma kattforum och hade vårträff. I en fullastad bil med människor samt en katt styrde vi kosan mot ett hus strax utanför småländska Bor. Vi skulle träffas hemma hos Tiddlywinks som är uppfödare av rexkatter.

När vi kom fram och klev in möttes vi redan i hallen av små krulliga, gulliga katter. En av dem ställde sig raklång mot mig och blicken beordrade "gosa med mig"... "NU". Så det var bara att lyfta upp den lilla damen och med en katt på armen som buffade med nosen och spann så det dånade försöka ta av sig skorna...

Rexar är coola kissar och här fanns det både Devon rex samt Cornish rex att gosa med. Av någon anledning hamnade vi allihop på altanen och genast var vi omringade av husets krulliga invånare. Ihopbyggt med altanen fanns nämligen en stor kattgård där alla katterna kunde njuta av naturens alla spännande ljud, lukter och rörelser. Det var inte lätt att fota dem, för det var fullt ös mest hela tiden :).


Fast några hyfsat bra bilder fick jag till... Överst en Cornish rex och på de två nedre bilderna Devon rex. Häftiga kattraser båda två men min personliga favorit är Devon rex med sin lite "Gremlins"-lika uppsyn :).
Efter kattgos och kattsnack drogs grillen igång och doften av mat spred sig. Värdinnan bjöd på en supergod potatisgratäng och stod var och för vad vi ville lägga på grillen. För min del blev det kycklingfiléer... Fick även smaka på en sak som några av de andra hade med sig och grillade. Det var en baugette som fylldes med smör och mozzarella, virades in i folie och grillades. Enkelt och jättegott!

En bit bort, för dagen hänvisade till hundgården fanns husets hundar som säkert hade vissa synpunkter på att de inte fick vara med på kalaset...


I huset fanns det även ett par "katter bland hermelinerna".  Exot-killen Michael samt Britten Daisy.
  

 Kvällen avslutades med en supergod kladdkaka med massor av grädde på...


Man kan aldrig äta för mycket kladdkaka :). Tack Tiddlywinks och alla ni andra som var med för en jättetrevlig eftermiddag och kväll!

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar