måndag 9 maj 2011

Grand Internationell Premier!

I helgen var det dags för kattutställning igen. Den här gången var det min egen klubb som arrangerade och vi var i Storegårdshallen i Eksjö. Det blev en intensiv men mycket rolig helg.

På lördagen hade Prinz chans att ta titeln Grand Internationell Premier och det gjorde han utan problem! Så ett stort Grattis säger jag till min lille gospelle :).


På söndagen gick han upp i klass fyra och tog där sitt första certifikat. Han fick riktigt bra bedömningar båda dagarna och på söndagen fick han massor av beröm för sin pälsfärg. Domaren tyckte att det var en superhärlig nyans på rött :).

Kompiz tävlade i klass 8 för första gången på lördagen. Trots att han och Prinz hade busat i transporten på morgon och Kompiz hade lyckats få en reva på nosen så fick han både bra bedömningar och sina certifikat båda dagarna. Det var roligt!


Ingen av mina kattkillar tog sig vidare i tävlingen varken på lördagen eller söndagen, men jag är glad att de tog sina certifikat. Nu får jag börja fundera på när det är dags att åka till Norge, då de båda behöver ta ett utländskt certifikat för att komma vidare.

Min lilla prickiga kattjej tävlar ju numer i högsta klassen och där får man bara Hederspris, dvs inga certifikat. På lördagen blev det just "bara" ett HP men på söndagen blev hon domarens bästa kastrathona och nominerad till panelen :). Nomineringspriset var en jättesöt liten sittande katt i klart glas.


Min mamma var även hon med och ställde ut sin Brittkille, SP S*Mysebos Sylvezter, till vardags kallad Truls. Truls fick jättebra bedömningar bägge dagarna och han blev även domarens bästa kastrathane och nominerades till panelen bägge dagarna :). Ett stort grattis till vår "chokladboll" !


Det där med att fotografera katter är verkligen en konst. Katten och jag brukar inte alltid ha samma åsikt om vad som är en bra bild kan man väl säga och ofta får man ta många bilder innan man får någon som man är hyfsat nöjd med. Så idag bjuder jag även på två "misslyckade" bilder som trots allt faktiskt blev lite roliga...

Först ut blir en bild på Prinz. Han hade full fokus på något ljud på andra sidan burskynket och vägrade vända på sig oavsett vad vi gjorde. Vi lockade på honom och viftade med diverse vippor, men icke...

Nej matte, jag vill inte vara med på bild...

Sedan en bild på mammas katt som verkligen hade andra planer än vad jag hade, Han ville sova sin skönhetssömn...

Suck, är hon inte klar snart, jag är sömning...

Ha en skön kväll!

/Anngert


2 kommentarer: