fredag 13 juli 2012

Nya kattbäddar

Idag har det sytts lite kattbäddar här hos mig. Eller, för att vara exakt, jag har sytt klart några stycken. För ett tag sedan fick jag en massa tyger från en vän när hon rensade i sin tyglåda. Bland dessa tyger fanns det även lite påbörjade kattbäddar som hon inte gjort klart. Så idag tog jag tag i det och sydde klart några stycken. Det blev två blå och en rosa. Utgångsläget var att stommen var sydd på alla tre. Kvar för mig var att sy på botten och göra kudden inuti.
Att hitta exakt samma tyg var en uppgift som jag gav upp på. Istället gjorde jag en botten av ett neutralt bomullstyg och innerkudde av ett härligt mjukt, fluffigt fuskpälstyg. Blev kanonbra!
I mitten av kuddarna sitter det en metallnit och på utsidan på kanten av bäddarna blev det denna gången lite extra dekoration. I tygbutiken hittade jag de allra sötaste små dekorationerna i form av små fjärilar att stryka fast på kläder. Jag har inte strukit fast dem utan använt mig av textillim för att fästa dem.
Det blev gröna och blå toner i fjärilarna som jag satte på de blåa bäddarna och lite mer rosa färgtoner på den jag valde till den rosa bädden.

/Anngert

2 kommentarer:

 1. Delar du med dig av beskrivningen på kattbäden?
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att jag gör :). Du hittar den på sidan med rubriken "Kattbäddar" i menyn under bloggrubriken...

   /Anngert

   Radera