söndag 29 juli 2012

Hjärngympa för katt

Att hitta saker som aktiverar hjärnan lite hos de fyrbenta är inte alltid lätt. Ser jag något nytt spännande som jag tror kan passa mina katter med sina stora tassar så brukar jag falla till föga och bära hem det. Denna gången blev det en liten grej som består av tre små behållare som sitter på en stång. Man lägger mat/godis i dessa behållare och sedan ska katten snurra på dem så att godiset trillar ut och ner på plattan under från vilken de kan pilla fram godbitarna med tassarna.


Jag började med att göra det lite lätt för dem genom att lägga godisbitar både i behållarna och på plattan. Det är fortfarande ingen som kommit på att snurra på behållarna, men att pilla fram godis på bottenplattan fattade de snabbt hur man gjorde. Allra snabbast var den som kanske egentligen inte behöver äta extra godbitar, dvs mins föräldrars katt Truls...Ska bli spännande att se vem som är snabbast med att komma på hur man snurrar på burkarna så att det regnar godis...

/Anngert

2 kommentarer:

  1. Vad gulligt! Jo, det är samma med mina missar. Den som minst behöver godiset är den som är där först. För att de andra ska få en chans, får jag hålla i "godismonstret" Dagge. ;))

    SvaraRadera
  2. Duktig kisse!
    Är man godissugen så är man.....

    SvaraRadera