lördag 14 oktober 2023

Klubbmästerskap!

Då har vi landat hemma igen efter en väldigt rolig dag på Billingebygdens Kattklubbs KlubbMästerskap i Falköping. Ett KM är verkligen en rolig klubbaktivitet och en riktigt rolig utställning att delta på. Lite annorlunda upplägg på bedömningarna där katterna inom kategorierna bara delas in i vuxna, kastrater, juniorer och kattunge och man möter redan i grundbedömningen katter i andra raser. Dessutom massor av roliga sidoklasser och möjlighet för publiken att rösta på sin favorit där den honkatt och den hankatt som fått flest röster i slutet på dagen koras till Mrs & Mr Falköping.

Trazzel inledde dagen med att bli bästa kattunge i kategori 2 och därmed nominerad till panelen. I panelen, där vi på ett KM tar ut en total vinnare inom kategorin, så gick vinsten till en vuxen Maine coon-hona.

Jag hade även anmält honom till sidoklassen "Coolaste kissen". I sidoklassen var det hård konkurrens, men coolaste kissen med domarens motivering: "Cool kille, som spelar cool. Men det behöver han inte för han ÄR cool." blev Trazzel!! 

Det var mycket besökare på utställningen och det är alltid jätteroligt och Trazzel drog till sig mångas uppmärksamhet. Mot slutet av dagen när alla besökarnas röster räknats så kunde han också titulera sig "Mr Falköping" :-)!!


Elza tävlade bland de fertila/vuxna katterna i kategori 3. Hård konkurrens och då hon inte är helt färdigvuxen ännu så kom hon 3:a i sin grupp. 

Om konkurrensen var hård i ordinarie tävling, så var den riktigt tuff i sidoklassen "Sötnos" som jag också anmält henne till. En söt liten långhårig britt kammade hem den vinsten där.
Elza var dock nöjd med tillvaron ändå och passade på att ta en lång tupplur i kattlådan efter att den stackars leksaksråttan fått en omgång.


Zaga tävlade som kastrat i kategori 3 och där blev hon bästa kastrat och nominerad till panelen. I panelen gick dock vinsten till en väldigt fin brittkille som tävlade som junior.

Självklart fick även Zaga vara med i en sidoklass. Vi prövade lyckan i sidoklassen "Finaste färgen". Hård konkurrens men när domaren funderat färdigt över vad som kunde rymmas i den definitionen så knep Zaga en tredjeplats.

En väldigt rolig dag tillsammans med klubbkompisar, massor av besökare och många fina katter!

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar