måndag 9 oktober 2023

En mycket trevlig utställningshelg!

Måndag och vardag igen efter en mycket trevlig utställningshelg i Norrköping på Östkattens internationella utställning. Fötter och ben önskar högläge och sömnen har väl kanske inte riktigt blivit den mängd som man behöver, men vad gör det när man har jätteroligt och träffar en massa härliga "kattkompisar"?!

Med mig hade jag alla mina tre små fyrbenta vänner så det var inte många minuters lugn och ro på varken lördagen eller söndagen. Blir många steg fram och tillbaka när man ska hålla koll på både grundbedömningar och nomineringar hos tre olika domare.

På lördagen tog Zaga ytterligare ett certifikat i klass 6 med en superfin bedömning och blev sedan även nominerad till panelen i konkurrens med fyra andra kastrathonor. I panelen gick dock vinsten till en annan katt. Söndagen blev i princip en repris av lördagen för Zagas del, bortsett från lite mindre konkurrens. Hon fick även då en fin bedömning och tog sig vidare till panelen, där vinsten gick till en brittiskt långhårs kastrathona.

IP S*Mysebos Hermione, aka Zaga

För Elzas del blev det även där superfina bedömningar både lördag och söndag och två nya certifikat i klass 5. Hon är fortfarande ung och behöver lite mer massa för att kunna konkurrera och gick inte vidare någon av dagarna, men det var väntat och jag är fullt nöjd med fina bedömningar och certifikat.

IC S*Mysebos Sansa Stark, aka Elza

För Trazzels del började lördagen med en kullbedömning. Två av hans kullsyskon fanns nämligen också på plats på utställningen så hans uppfödare passade på att tävla i kull. Hela kullen fick en toppenbedömning och komplimanger för att det är en väldigt jämn kull kvalitetsmässigt.

Sedan var det dags för hans individuella bedömning som blev en superfin bedömning och han blev Ex 1 i konkurrens med fyra andra maine coon-hankattungar i klass 12, grupp 3. När domaren dömt honorna i klass 12, grupp 3 stod det klart att Ex1 där gick till hans kullsyster och de båda möttes sedan i uttagningen för Bäst i Variant. Svårt val för domaren, men till slut meddelade hon att BIVet gick till Trazzel!
Lite senare tog han även nomineringen till panelen i konkurrens med fyra andra kattungar i klass 12. I panelen blev det inga röster, de landade nämligen på hans kullbror som tog hem BISet. 

På söndagen tog tävlingen slut lite tidigare för Trazzel-sudden. En superfin bedömning även då och Ex1 bland hankattungarna i klass 12, grupp 3, men på söndagen förlorade han BIVen och NOMet, de gick istället till hans kullsyster. Som sagt, en väldigt jämn kull med hög kvalitet och lite olika plus och minus hos kattungarna :-).
S*Stortassen's Kenny, aka Trazzel

Jag är jättenöjd med helgen och det är alltid fantastiskt roligt att få träffa alla "kattkompisar" och prata katt en hel helg. Denna helgen blev det en extra bonus att få träffa två av Trazzels kullsyskon och se hur de har utvecklats. 

Passar i vanlig ordning på att säga ett stort grattis till alla mina vänner och deras fina resultat i helgen. Ingen nämnd, ingen glömd! Nu vilar vi upp oss och laddar om till nästa utställning...

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar