söndag 18 september 2022

Best In Show & utställningsdebut!

I går hade vi en rolig dag på Västsvenska kattklubbens internationella kattutställning i Göteborg. Med mig hade jag Elza och Zaga. 


För Elzas del var det första gången på utställning och man kan bara konstatera att det tog hon med ro. Det var lite otäckt ett par minuter när jag precis tog ut henne ur transportburen när vi kom till utställningen, men sedan var hon lugnet själv. Spann så fort man tittade på henne och lekte glatt med vippor när man viftade med en sådan framför henne. Bedömningar blev det ett helt gäng för henne under dagen. Förutom att dömas av ordinarie domare så fanns det även en domarelev på plats som skulle ta examen på kategori 3 så där blev det ytterligare en vända med bedömningar. Hos ordinarie domare så visar man katten själv, men hos domarelev som parallellbedömer så är det alltid en assistent som visar katten och som ägare får man tyvärr varken lyssna på bedömningen eller läsa bedömningssedeln efteråt. Men kanonbra träning på första utställningen att bli hanterad av flera olika personer även utan matte i närheten! 

Hur gick det då i den vanliga bedömningen för Elza? Det var Eric Rejlers som dömde och han gav henne fin kritik och en Excelent 1 i klass 12. När det senare var dags för nomineringar blev hon tyvärr slagen av en annan kattunge men vad gör det? Bra upplevelse av första utställningen och fin kritik räcker för mig för en kattunge som knappt är fem månader :-)!



Även för Zagas del blev det parallellbedömning av domareleven så även hon fick massor av utställningsträning under gårdagen. Hos ordinarie domare, Laura Burani Ferrari, tog hon sitt certifikat i klass 8 och är nu ett steg närmare nästa titel. När det senare var dags för nominering så slog hon ut övriga kastrathonor hos sin domare och blev domarens bästa kastrathona. Panelen nästa allstå och där slog hon till med att ta hem Best In Show!!!




En mycket trevlig utställningsdag och fantastiskt roligt att träffa alla "kattvänner" igen! Vill även passa på att gratulera alla mina vänner till deras fina resultat under gårdagen! Nu hälsar Zaga att vi vilar oss i form till nästa utställning :-).

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar