söndag 24 april 2022

Där flitens lampa lyser... (Dockskåpet, del 10)

Titta, ett fönster står på glänt och det lyser inbjudande på andra våningen! Kom så kikar vi in!


Oj, oj, oj! Klockan är kvart över sex på lördagskvällen, men här lyser minsann flitens lampa! På dockskåpets kontor är det fullt ös och i bakgrunden hör man lite härlig musik från den gamla radion som står på dokumentskåpet.


På väggarna sitter en härlig tapet i en varm, kreativ gul nyans. Tapeten är ett tyg som jag köpt i en miniatyrbutik på nätet. I fönstret hänger en tunn enkel gardinkappa som jag gjort av en bit från en gammal näsduk. De söta blommorna är köpta för länge sedan, troligen i någon miniatyrbutik.


Vad gäller möblerna i rummet så har jag gjort allt utom skrivbordet och golvuret själv. Arkivskåpet borta i hörnet har jag byggt av tunna träbitar och inuti finns små mappar som hänger på tunn ståltråd.


Kontorsstolen är byggd av tunna trälister och sits och rygg är klädda med tunt fuskläder. Stolen är faktiskt en riktig snurrstol. Hittade en liten metallgrej i någon pryl som skulle slängas som var perfekt till det ändamålet och som fick plats i stolens ben. Behövde bara borra ett litet hål i varje del och fästa den i.


På den lilla vägghyllan som hänger över skrivbordet står det några små prydnadssaker. Ett stort segelfartyg, en liten and och en tennmugg. Samtliga grejer inköpta på okänt ställe för många år sedan.


På skrivbordet trängs telefon, lampa, skrivmaskin och pennor med viktiga brev, rapporter och läsglasögonen. Lampan är egentligen inte elektrisk, den har jag bara försett med en liten ljusdiod som drivs av ett batteri som står gömt i hörnet bakom skrivbordet. Pennorna är tandpetare som jag knipsat av i lämplig längd och målat och den gamla bläckpennan är en fjäder från en kasserad dunkudde. Bläckpennan står i ett ställ av en liten smyckesdetalj. Brevpressarna är delar från en bläckpenna. Skrivbordsunderlägget är en bit läder som ja klippt ut från en kasserad handske. Telefon, skrivmaskin, brev, glasögon och rapporten är inköpta i någon miniatyrbutik.


Mattan på golvet är gjord av en bit grovt tyg som jag repat upp lite i varje ände för att få frans, penslat lite lim längs långsidorna för att det inte ska repa sig och sedan målat ränder i rostrött med helt vanlig tuschpenna.

Verkar vara upplagt för firande av något slag! På bordet bredvid fönstret är det laddat med bubbel och glas! Karo verkar vilja vara med och fira, han ligger troget och kikar mot dörren och undrar vart husse tog vägen! 

Vad som finns på andra sidan glasdörren kanske vi får se nästa gång vi besöker dockskåpet...

/Anngert

4 kommentarer: