måndag 28 maj 2018

Inte som alla andra...

Jo, jag vet att det finns massor av olika solcellslampor att köpa. Men, alla jag har sett är så låga. Jag ville ha en solcellslampa som kom upp en bit från marken och helst inte på en lysande silverfärgad pelare. Så vad gör man då? Jag löste det så här!

Ett trepack ganska så i mitt tycke fula men funktionella solcellslampor inhandlades. Det som var bra på dessa var att dekorationen på dem enkelt kunde tas bort och kvar hade jag då en liten rund lampa i klarglas. Perfekt!


Övrigt material som behövdes var fyrkantsregel, ett par jordankare, några vinkeljärn, skruv, sprayfärg för utomhusbruk samt lämpligt lim. Fyrkantsregel hade jag stående hemma i förrådet (45x45 mm) precis lagom lång bit för det jag skulle göra och skruv fanns även det i förrådet. Hade jag tittat lite noggrannare innan jag for och handlade så hade jag sett att jag även hade jordankare hemma, men, men, de äter ju inte bröd om de står kvar...


Regeln sågade jag till i två längder som jag ville ha som höjd på mina lampor. I ena kortänden på dem skruvade jag sedan fast fyra små vinkeljärn så att de bildar en klyka i vilken jag ska sätta fast lampan. Självklart kollade jag först upp så att lampan fick plats... ;-)


Tog med mig pinnarna med vinkeljärnen på ut dit där jag skulle ha lamporna. Slog ner jordankarna i marken och satte dit mina hållare. Därefter spraymålade jag dem i matt svart färg. Fick spraya några lager för att få det snyggt. Jag valde mattsvart för att hållarna skulle bli lite mer diskreta och inte sticka ut så mycket.


När färgen hade torkat fäste jag solcellslamporna i hållarna med lite lim i botten. Klart! Små diskreta lampor på lite rejälare fot där de kommer upp en liten bit från marken.


Kanske inte världens snyggaste, men jag är nöjd och de lyser fint när mörkret faller :-).


 /Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar