söndag 20 november 2016

Trevlig helg med scrap & skratt

Igår bar det av till södra Sverige för en trevlig helg tillsammans goda vänner och scrapbooking. Sedan några år tillbaka har vi några stycken med flera gemensamma intressen som t.ex katter och allehanda pyssel träffats strax innan jul och scrappat julkort tillsammans. Alltid lika trevligt och då och då kommer det med någon ny person som är sugen på att prova på att scrappa. Vi inleder med lunch och sedan pysslar vi och har väldigt roligt så länge vi orkar! Det blir många goda skratt, nya idéer och massor av inspiration :-).

När vi anlände till årets värdinna för träffen var bordet för pyssel redan förberett och på varje plats stod några "goodiebags" med namntags på. Så jag fyllde bara på vid varje plats med mitt lilla bidrag innan vi alla slog oss ner för att äta goda hemgjorda hamburgare. Efter lunchen blev det sedan scrapbooking för hela slanten. Något som inleddes med att inventera påsarna som stod på varje plats. I en av påsarna hittade alla deltagarna ett vinglas. Coolt dekorerat med en personlig text!!

Spännande...

Wow!

Några av glasen

Hur hade de nu gjort dessa??? Det visade sig att hon vi var hos hade fått en liten fantastiskt kul maskin i present. En siluettskärare!! I ett program på datorn skriver man text eller redigerar och designar andra layouter som man sedan kan skicka till maskinen som istället för att skriva ut dem skär ut dem i antingen papper eller vinyl. Texten och bilderna på glasen var gjorda i vinyl och sedan överförda till glasen.
På internet finns massor av bilder och texter att köpa till programmet för en ganska billig peng och när man väl köpt dem kan man sedan skriva ut dem i vilken storlek man vill.

Programmet där man arbetar i datorn

Skärmaskinen in action!

Givetvis är detta en liten apparat som man kan ha nytta av när man scrappar och maskinen gick varm under eftermiddagen och kvällen :-)!

Blev en hel del gjort och till flera stycken av de kort som jag gjorde har jag använt siluetter som vi skurit ut mha skärmaskinen.

Två varianter med samma katt. Katten är utskuren i maskinen i olika storlekar för att passa på de kort jag ville göra.


Ett enkelt kort med torrembossade snöflingor på det via pappret.

Tumvantar utskurna i maskinen hänger på tork på detta kort...

Ytterligare ett väldigt enkelt kort. Löven har jag dock stansat ut på traditionellt sätt med en vanlig stans.

Eftersom jag hade en bit att åka sov jag givetvis över hemma hos en av deltagarna i träffen. Där fick jag äran att träffa och gosa med det här gänget :-).

Rödiz & Cattiz inspekterar min väska innan jag ska åka och Bruce Lee funderar på om han ska attackera klöspelaren...

Spinnmaskinen Puscaz hittade en liten koja i den lilla klöspelaren...

Tack för en supertrevlig helg säger jag till alla som var med!!!

/Anngert


1 kommentar:

  1. Tack för besöket och välkommen åter vid nästa träff! ������

    SvaraRadera