lördag 5 november 2016

Back to school! (Del 1)

Jag har länge varit sugen på att bygga en skolmiljö från förr i miniatyr. När jag satt och surfade runt lite på olika miniatyrbutiker på nätet och sprang på den här fantastiskt söta gamla skolbänken hade jag med ens hela miljön klar för mig i huvudet...


Givetvis hamnade den söta bänken i min kundkorg tillsammans med lite andra grejer som jag behövde till mitt bygge och som jag inte var så sugen på att göra själv.

Eftersom jag för tillfället inte hade några fler godislådor i trä liggande hemma så behövde jag den här gången antingen hitta en lämplig färdig låda eller tillverka en själv. Var inne på Lagerhouse en sväng och hittade då en perfekt låda att bygga i. Så en sådan fick följa med hem. Alla mått stämde bra och när man ställde den på högkant blev det lagom takhöjd. Att det var två utskärningar för handtag störde mig inte så mycket då jag redan visste hur jag skulle bli av med dem.När jag beställde skolbänken beställde jag även en jättefin dörr som jag ville ha med i min miljö. Då dörren är öppningsbar så vill jag självklart utnyttja den funktionen så det första jag gjorde var att ta upp en öppning att montera dörren i. Nu kom ett av handtagen väl till pass och när öppningen var utsågad var också ett av handtagen väck.

Dörren inifrån

Dörren sedd från utsidan

Nästa jobb blev att lägga golv. Många små golvplankor blev det att såga till. Nu ska jag inte klaga för mycket, för det var ju bara på längden som jag var tvungen att kapa dem :-). Trästickor inköpta på Biltema är nämligen perfekt golvmaterial :-).

Golvläggning pågår! Hm... Vem är det som smitit in?

Golvet klart

När golvet var på plats börjar det roliga. Betsa golvet, måla taket, tapetsera, sätta dit lister osv... Golvet, golvlisterna, dörren och dörrfodren har jag betsat i en mellanbrun nyans. Väggarna är tapetserade med scrapbooking cardstock i en ljusgrå nyans och tak samt taklister är målade vita. Med tapeter på väggarna försvann även det andra handtagshållet snabbt!

Dörrfodren till dörren var med när jag köpte dörren och det blev verkligen supersnyggt med dem runt dörren. Golvlisterna har jag gjort av tunna trälister och taklisten likaså. Klädhängaren och elementet bredvid dörren beställde jag från samma ställe som skolbänken och dörren.


På motsatta sida i rummet hänger redan svarta tavlan på plats. Den är gjord av en träbit som jag målat med griffeltavelfärg och monterat i en fin gammal ram som jag tyckte passade riktigt bra till detta ändamålet.


Sådär ja, nu är det bara att sätta igång att göra alla smådetaljer som ska finnas med i klassrummet... För en skolsal är ju inte komplett utan undervisningsmaterial...


Men, vem är det som redan är på plats för att ta del av undervisningen...?


/Anngert

1 kommentar: