torsdag 30 juli 2015

Vinkällaren... (Del 3)

Bygget av min vinkällare i miniatyr går sakta men säkert framåt. För er som vill fräscha upp minnet från förra gången så kan ni kika in här: Vinkällaren... (Del 2).

 Av trästickor inköpta på Biltema och några läckra etiketter utskrivna på en vanlig skrivare blev det ett gäng vinlådor. Ja okej då, några tändstickor fick sätta livet till också till de små tvärslåarna :-). Lådorna är givetvis fyllda med träspån så att vinflaskorna inte ska gå sönder vid transporten!


På ena väggen hänger en tavla med ett passande motiv. Ramen är ett loppisfynd och är en liten gammal stålram som med tidens hjälp fått precis rätt patina.


I vägghyllan ligger korkskruven redo och även ett par flaskor öl ifall man hellre känner för det.


När man provsmakar vinet vill man givetvis sitta bekvämt. Jag hade en beskrivning på hur man gör en öronlappsfåtölj och tillverkade därför en sådan i lite lagom sliten look...


Lektyren finns nära till hands på bordet tillsammans med ett paket mörk choklad. Om man tycker att det är lite kyligt är det bara att svepa in sig i filten som hänger över armstödet på fåtöljen...


Sådär ja, nu väntar vi bara på leveransen av vinflaskorna. Under tiden ser huskatten till att hålla det musfritt i vinkällaren. Eller leker han bara med sin boll?


 /Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar