tisdag 14 oktober 2014

Marknad, shopping och lerbad...

I går inledde vi dagen med ett besök på marknaden i San Pedro. Stånd med kläder, väskor och leksaker samsades med stånd med goda frukter och grönsaker. Blev lite shopping och provsmakning av fantastiskt goda inlagda oliver.

Nice :-)!

Efter marknadsbesöket och en god lunch styrde vi kosan mot lerbadet i Lo Pagan i Mar Menor. Självklart måste jag testa detta när jag är här! Solen sken och värmde, men det blåste en del och jag erkänner att vattnet var aningen kallt. Men det hindrade inte mig från att pröva. Man hämtar leran på sjöbottnen och kletar in sig i den. Sedan ska leran torka innan man tvättar av sig den igen. Lerbaden ska vara bra för huden och jag kan intyga att man blev riktigt mjuk och len efteråt! Brukar inte lägga ut så mycket bilder på mig själv här på bloggen, men idag bjuder jag på en en lerig sådan...

Lerbadet i Lo Pagan

Kladdigt... :-) Bilden är tagen av Lotta Wallin

I Lo Pagan finns även saltvattenlaguner där man framställer salt. Vattnet i lagunerna är alldeles rosa och bredvid ligger snötoppar av salt.


I dessa laguner kan man även titta på flamingos. Tyvärr stod de flesta av dem med huvudet under vatten större delen av tiden och det var omöjligt att fota dem...Sådana här taggiga saker, även kallat kaktusar finns det gott om. En del med oerhört vackra blommor!Idag när vädret var aningens sämre, lite regn på morgonen och aningens svalare temperatur i luften, så styrde vi kosan mot La Zenia och La Zenia Bolevard som är ett stort shoppingcenter. Från andra våningen hade man utsikt ända bort till havet! Lite shopping, god mat och smarrig glass hann vi också med :-).

Fantastisk utsikt!

Shopping...

Den var god... :-)

Dagen avslutades med ett besök på Playa Cabo Roig och den oerhört mysiga och fina strandpromenaden som finns där.

På ett ställe i bergväggen fanns det en uthuggning där det bor massor av duvor. Tyvärr syntes de inte så bra då de satt längst upp mot taket, men jag fick en på bild i varje fall!På ett ställe där vi gick upp fick vi syn på detta gigantiska träd som vi tror är någon variant av fikus :-)


/Anngert

1 kommentar:

  1. Njut så länge du kan, snart är det jobb och ett höstmörkt Sverige som väntar igen...;-)

    SvaraRadera