måndag 7 november 2011

Internationell Premier!!

I helgen har jag varit iväg med två av mina katter till Norge på utställning. Vi var på NORAKs utställning i Oslo och det var en mycket trevlig helg. Jag och ett par kompisar åkte upp på fredagen och ställde sedan ut både lördag och söndag i hopp om att kamma hem de utländska certifikat våra fyrbenta vänner behövde för fortsatt tävlan i Sverige.

Efter diverse förvirring vad gällde att hitta fram till hotellet i Oslo på fredags kvällen artade sig helgen bra. Vi anlände ganska sent så efter en kopp te med några vänner blev det ganska snart ett samtal med John Blund. Upp tidigt på lördagen och iväg till utställningshallen. Efter veterinärbesiktning, incheckning och iordningställande av burarna var det bara att invänta att bedömningarna skulle starta och under tiden fixa till det sista med de fyrbenta. Bedömningarna kom igång ganska sent och utställningen höll på länge på kvällen men den långa dagen resulterade i ett bra resultat. Kompiz fick en jättebra bedömning och tog sin Internationella Premier-titel vilket kändes jättebra :)! Dessutom visade det sig att han var ensam kastrathane hos sin domare och domare valde att nominera honom till panelen! I panelen blev det inga röster, men jag tyckte ändå det var kul att han fick komma dit då det är bra träning för honom.


Tyvärr blir bilderna på Kompiz inte helt bra. Det är stört omöjligt att fota honom med blixt eftersom han då 99,9% av gångerna blundar och utan blixt, tja, då blir bilderna sisådär...
Prinz fick även han en riktigt bra bedömning på lördagen och tog utan problem sitt certifikat i klass 4. Vid nomineringen fick han dock stryk av en annan katt, vilket var helt i sin ordning då den andra katten var riktigt snygg.


Vill även säga grattis till min kompis katt Putte som även han på lördagen blev Internationell Premier och nominerad till panelen! Putte är en supersnygg blå solid Maine coon-kille :).


När lördagens utställning var klar vände vi tillbaka till hotellet där vi avslutade dagen med middag i hotellrestaurangen.

På söndagen var det dags för ny utställningsdag. Som vanligt är tempot på utställningar högre på söndagar eftersom många av domarna har flygtider att passa. Bedömningarna kom igång tidigt och det var sedan ett högt tempo hela dagen.

Kompiz som tog sin titel i klass 8 på lördagen hade bytt tävlingsklass till klass 6. Eftersom jag tycker attt han är aningens urvuxen för tillfället var jag lite orolig över hur det skulle gå i den höga klassen. En oro som visade sig obefogad. Resultatet blev strålande och åter igen visade det sig att han var ensam kastrathane hos domaren som valde att nominera honom :). Inte heller denna dag några röster i paneln, men kanonbra träning för min lille blyge kille.


Prinz fick även han en jättebra bedömning och dessutom beröm för sin fina pälskvalitet vilket kändes extra kul. Även Prinz visade sig vara ensam kastrathane hos sin domare och blev nominerad till panelen. Tyvärr blev det inga röster för honom i panelen, men bra övning för Prinz.


Så efter två långa dagar så det så här snyggt på mina burar:


/Anngert

4 kommentarer:

 1. Jättegrattis till dig och dina kissar:)

  SvaraRadera
 2. Grattis till fina resultat för alla
  missarna i helgen! :-)

  /Mysebomor

  SvaraRadera
 3. Det var roligt att se dina miniatyrer! Jag tycker också det är roligt att göra sådant, mest då lite större till mitt barbie skåp. Det är just det där att se vad man kan göra av små pinaler, att få en ide av det!Lite finns med i min blogg under "Barbie", men jag har bara visat 3 glas-skåp än. Jag har sammanlagt 8 skåp.Jag är på gång och ska öppna ett loppis som mest ska ha lite äldre dockor, så min blogg handlar mest om det och mina loppisfynd (jag ÄLSKAR att gå på loppis)

  SvaraRadera
 4. Grattis till de fina resultaten! :-)

  SvaraRadera