måndag 13 december 2010

Julkort

Tiden rullar på i en rasande fart och jag upptäcker plötsligt att det snart är dags att posta årets julkort. Även om vi lever i en tid då det finns både mail, sms, mms osv så tycker jag att det både är roligt att få julkort och att skicka.
För ett par år sedan upptäckte jag scrapbooking och det är nu andra året i rad som jag gör alla mina julkort själv. Korten jag gör är inte speciellt avancerade och jag får erkänna att jag fuskar lite. Jag gör inte själva stommen till korten själv utan jag använder mig av de färdiga kort som man kan köpa i olika färger i t.ex. bokhandlar. Men sedan släpper jag loss fantasin!

I år har det blivit en del kort där jag använt mig av färdiga stickers. På kortet nedan är den öppna spisen med de söta julstrumporna en sådan. Den är dessutom i 3D, dvs uppbyggd av flera lager med små distanskuddar imellan för att få ett djup.Band i alla de möjliga utföranden är också roligt att jobba med. Vad sägs om ett litet "paket"?Hittade en så fin stämpel när jag var och handlade lite grejor till mina julkort. Det är en text där det står: "Julglädjen finner du inte under granen, utan i ditt hjärta". Det har blivit en stämpel som fått pryda de flesta av mina julkort i år.

  

Nedan ett annat kort som jag blev väldigt nöjd med. Med tanke på hur vädret varit här de senaste veckorna så tycker jag att det var ett passande tema! Snöflingor på pappret jag valt, bradsen och även några små extra vita snöflingor som jag limmat fast.


Ett antal kort har det hunnit bli de senaste dagarna, men än är jag inte klar...Givetvis har jag hela tiden också hjälp av min lilla hjälp(stjälp-?)reda Prinz, som anser att matte är alldeles för tråkig som sitter och pillar med julkorten istället för att leka med honom. Alltså anser han att hans ska hjälpa till. Ligger lydigt i soffan och trängs med matte när hon sitter där. Men vänder man ryggen till i ett par sekunder så sitter han raskt mitt på bordet bland alla grejor... :-).


/Anngert

1 kommentar:

  1. Tror bestämt att scrapbooking blir min nästa grej att lära mig. Tror att det blir kul. Sen om jag får börja med nästa års julkort redan i januari är ju en annan femma :-)

    SvaraRadera