söndag 6 mars 2022

Experimenterat lite...

Höll på att rota runt i alla mina tyger och noterade att jag hade en bit vaxduk med ganska stort mönster med katter på. Funderade lite och sedan slog mig tanken att det kanske skulle fungera att sy underlägg som man kan lägga under katternas matskålar av det. Jag vet inte inte hur era katters bordsskick är men av erfarenhet av mina egna så kan jag konstatera att det mest brukar se ut som en liten svinstia runt skålarna när de är klara med middagen. 

För att få bra och hanterbara underlägg som dessutom ligger still på golvet behövde jag kombinera vaxduken med något. Min blick föll på en bit fuskläder i svart, ja, det borde funka. Det blir stabilare, inte så glatt yta mot golvet och avtorkbart på bägge sidor.


Mönstret på vaxduken var ganska stort så jag utgick från två bilder när jag klippte till det. Mellan varje mönsterbild var det ett rosa band så jag klippte ungefär mitt i det rosa mellan bilderna. Sedan klippte jag till en lika stor bit av fusklädret, lade dem räta mot räta och sydde ihop dem på tre sidor. Vände dem rätt, såg till att jag fick ut hörnen ordentligt, vek in ca ½ cm på den sida som det var öppet på och avslutade med att sy en söm runt hela ungefär en pressarfots bredd in från kanten på underlägget så att jag även sydde ihop den kanten där jag haft öppet för att kunna vända den. Klart! Två roliga underlägg till katternas matskålar redo att användas.


/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar