lördag 8 januari 2022

Välkomna in! (Dockskåpet, del 7)

Nu var det ett tag sedan vi besökte dockskåpet. Hög tid för ett nytt besök alltså! Den här gången tar vi vägen in genom huvudentrén. Om vi ger Karo en godbit så släpper han nog in oss...

I hallen välkomnas vi av en varm atmosfär med ljuvt gröna tapeter med små blommor på. Det ljusa trägolvet känns mjukt under fötterna och det finns gott om plats att hänga av sig ytterkläderna på.

Skostället och hatthyllan har jag gjort av tunna trälister som jag betsat och limmat ihop. De små guldfärgade krokarna på hatthyllan har jag köpt i någon miniatyrbutik. Kepsen som ligger på hatthyllan, skorna på skostället samt de söta paraplyerna fick jag med i något paket när jag var med i en miniatyrklubb för många år sedan. Den vackra påsen är handgjord och den har jag köpt av en duktig miniatyrist fen gång i tiden.

Hm... Sotis har visst tagit skohyllan i besittning och vräker ut sig i hela sin längd... Inte läge att försöka ställa dit fler skor just nu alltså...


Bakom väggen där hatthyllan sitter döljer sig trappen ner till källaren. Vill ni fräscha upp minnet vad gäller den så kan ni kika in här: Källaren. På väggen precis bredvid källartrappan sitter det en lampett. Den är gjord av en halv kork från en flaska med linsvätska. Jag skar helt enkelt itu den på mitten och använde ena halvan. Lysdioden har jag trätt in i den via ett litet borrat hål i väggen.

På väggen mitt emot källaruppgången bredvid de vackra pardörrarna sitter en stor spegel i en guldförgylld ram. Man måste ju ha koll på att man ser anständig ut innan man ger sig ut på dagens äventyr! Spegel har jag köpt för länge sedan och tycker att den verkligen passar in i den här hallen bredvid de pampiga pardörrarna.


Till vänster om hatthyllan hittar vi trappen upp till andra våningen, men den ska vi inte gå upp i än, det får vi vänta med tills vi utforskat bottenvåningen klart! Trappen har jag gjort på samma sätt som trappen upp från källaren. 
Nedanför trappen återfinner vi dörren in till köket och där har vi ju redan tittat in. Om ni glömt hur det såg ut där så kan ni kika tillbaka där genom att klicka här.

Bredvid köksdörren står en liten pall med en skön filt lite slarvigt slängd på. Pallen har jag gjort av balsaträ och några små trälister. Filten är klippt ur en riktig pläd av microfleece. Taklampan som hänger i hallen är förresten gjord av en kork till en parfymflaska och en bunt pyttesmå pärlor som jag limmat runt kanten nertill på lampan. 
Dörrmattan som Karo ligger på har jag virkat av vanligt bomullsgarn. Sådär lite lagom grov för att man ska kunna skrapa av sig den värsta vätan från skorna när man kommer in.


Men, nu har skymningen börjat sänka sig och det är dags för oss att lämna dockskåpet för den här gången. Nästa gång vi ses ska vi se vad som gömmer sig bakom de vackra pardörrarna till höger i hallen...


/Anngert

2 kommentarer: