måndag 30 september 2019

Välkommen hem Zaga!

Ibland bjuder livet på tvära kast och sorg får följas av glädje: Vi hälsar Zaga, som till fint heter S*Mysebos Hermione välkommen till familjen!! Zaga är en liten Brittiskt korthårs tjej som enligt färgkoden är lila i färgen. En ytterst kaxig och framåt liten brud som lät som ett mindre åskoväder när hon för första gången fick träffa husets stora lurviga familjemedlemmar. Introduktionen har gått över förväntan. Varken Prinz eller Kompiz har yttrat ett enda fräs eller morr och de börjar redan bli kompisar med henne. Lakritz är lite mer avvaktande och brukar svara med lite fräs när hon fräser på honom, men han blir mer och mer nyfiken på henne och smyger gärna fram för att sniffa på henne när han tror att hon inte ser honom. Så jag gissar att de snart är kompisar också, men det är klart att han är läskig enligt Zaga, han är ju trots allt typ tio gånger större än henne :-).
Under dagen har vi hunnit med allt från att testa rastgården, till att ta en selpromenad och klättra högst upp i klösträdet. Så skönt när selträningen har kunnat påbörjas redan hos uppfödaren!


 Rastgården var lite otäck, första vändan ut blev det bara utanför dörren innan hon retirerade in igen. Nästa gång vi provade fanns det ingen tvekan kvar. Det var rätt ut som gällde!


Rätt upp gick det så fort hon hittade klösträdet. Förstår inte varför små kattungar alltid ska envisas med att klättra högst upp så fort de bara kan... :-D


När man har busat, utforskat värden och på rekordtid (visade henne EN gång, sedan kunde hon!!) lärt sig använda en microchipstyrd matskål så somnar man sött i den virkade korgen på mattes vardagsrumsbord...


En helg med mycket blandade känslor och tvära kast mellan stor sorg, saknad och glädje. Men jag är glad att jag trots allt hämtade hem denna lilla fluffboll som planerat i helgen. Fylld med energi och kärlek hjälper hon oss att skratta och blicka framåt. Tack S*Mysebos för att jag fick bli matte till lilla "Fluffis" som numer heter Zaga!

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar