söndag 17 mars 2019

Soffkuddar...

När jag var inne i tygbutiken senast så såg jag att de hade den allra mjukaste microfleecen med stjärnmönster på metervara. Jag kunde inte låta bli utan att köpa en liten bit av det. Hade väl inga direkta planer på vad jag skulle ha det till utan det inhandlades mest för att jag tyckte att det var ett härligt tyg.

I torsdags kväll när jag städade kom jag på vad jag skulle ha det till. Jag har för ganska länge sedan gjort en liten soffa till mina katter. För den som vill läsa mer så hittar ni det inlägget här. I den soffan har det legat en liten filt som vi fått i vinst vid något tillfälle. Den har passat perfekt där men med åren och x antal tvättar har den börjat se bättre begagnad ut. Men här skulle ju det där supermjuka fina tyget jag köpt passa perfekt!

Sagt och gjort. I helgen förvandlades tygbiten till en liten filt och tillsammans med en annan stuvbit jag hade hemma blev det också två små soffkuddar.
Till filten klippte jag till en tygbit på ungefär 90 x 60 cm. Den kantade jag sedan med en ljusgrå snedslå. Att fålla den hade blivit en allt för stor utmaning och eftersom den är lika mjuk och gosig på bägge sidorna så fanns ingen anledning att fodra den eller göra den dubbel heller utan ett enkelt kantband blev det bästa.
De små kuddarna är ungefär 18 x 15 cm i storlek och de är sydda som kuddfodral med innerkuddar i så att jag kan tvätta dem vid behov. Måtten på kuddarna blev lite efter mönstret på stuvbiten med det kattmönstrade tyget. Ville att det skulle utgöra ungefär halva höjden av kudden.


Nu återstår bara att se vad de på fyra tassar tycker om det nya. Än så länge har ingen provlegat i soffan, men det kommer nog snart...

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar