söndag 25 mars 2018

Rastgårdspremiär

Kalendern säger att vi närmar oss slutet av mars och även om snön ligger kvar på större delen av gräsmattan (och i alla högar längs vägarna) så har våren ändå börjat ge sig till känna. Invid husväggen har snön töat bort och vårblommorna har trotsat kylan.


De där lurviga på fyra tassar har ju inte riktigt koll på att det fortfarande ligger snö på backen utan tycker att matte är jätteelak som inte vill öppna glasdörrarna på altanen när solen värmer så skönt igenom. Så, när solen sken och termometern visade plusgrader idag så öppnade jag glasdörrarna och tyckte att de kunde ut och känna lite på det vita kalla.
Efter viss tvekan kom de flesta av dem ut. Puzz var först ute och sedan kom Kompiz och Lakritz.  Prinz var mest tveksam och såg allmänt anklagande ut precis som att det var mitt fel att det var snö ute. Men tillslut så skuttade han ut också.
Det är verkligen roligt att se hur de gör allt för att helst inte gå i snön och helt plötsligt så kan man samsas på väldigt liten yta längs med husväggen där solen tinat bort snön.
Tillslut var det ändå två modiga som vågade sig ut på en promenad i snön också: Prinz & Kompiz. Men, näe, den promenaden blev inte så lång...


/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar