söndag 5 november 2017

Kreativitet (Del 5)

Sista handen har lagts vid mitt kreativa kaos i det annorlunda tittskåpet som snarare är en tredimensionell tavla.

På bottenvåningen är lagret med färdiga alster och material välfyllt. Rullar med tyg och brädor är snyggt staplade i högar bredvid verktyg och korgar med garn. En av tittskåpets fyrbenta invånare har visst smugit sig ner för stegen för att inspektera...


På övervåningen riktigt sprudlar kreativiteten. I den stora hyllan till höger finns pysselgrejerna redo för nästa idé. Garn, band, färgpennor och sytråd trängs med mönsterpapper och fina askar med diverse hemligt innehåll. Symaskinen är redo att sy en ny kattbädd, det halvfärdiga tittskåpet väntar på nästa steg och på skrivbordet ligger ett påbörjat scrappat kort.

I klösträdet leker två katter medans de två andra smyger runt på golvet och letar efter om matte möjligtvis har tappat något som kan vara roligt att leka med.


För den som undrar: jo, det är ett scrappat kort i miniatyr, ca 12 x 12 mm stort. Mönsterpapprena har jag skrivit ut från nätet i rätt storlek och sedan var det bara att göra som man gör i skala 1:1 när man scrappar; dvs klippa och klistra!


När man pysslar behöver man något gott att äta och dricka. En godisbit håller skärpan på topp och en stor mugg te släcker törsten. Tepåsen har jag gjort av en riktig tepåse som jag slaktat och sedan limmat ihop till en pytteliten tepåse. Delen med snöret kommer från den riktiga påsen också. Jag klippte bara till en liten fyrkant där tråden satt fast i lappen, klippte av snöret i lagom längd och satte fast det i själva påsen.


Koppen hade jag i en av mina "bra att ha-lådor" där jag sparar miniatyrer som jag fått eller köpt vid något tidigare tillfälle utan att veta exakt vad jag ska ha dem till. Från dessa lådor har jag även hämtat de flätade korgarna och hållaren till hushållspappret som står bakom tittskåpet. Lika bra att ha det nära till hands om man råkar kladda...Stegen som leder ner till källaren kommer även den från min "bra att ha-låda", likaså de två små pottorna som det ligger smågrejer i på vägghyllan.
På golvet ligger en liten vävd matta. För att väva den plockade jag fram min barndoms lilla leksaksvävstol, spände upp ny varp och sedan var det bara att väva på med mjukt garn så lång som jag ville ha mattan.


Sådär! De sista detaljerna har kommit dit, allt har monterats och sedan har glas och ram satts fast. Nu är den redo att pryda min vardagsrumsvägg!


Mitt kreativa annorlunda tittskåp är klart. Kanske kan man säga att det blev ett annorlunda självporträtt. För jag är ju en kattälskande, tedrickande, kreativ kvinna som pysslar med allt det där som finns representerat i tittskåpet...

/Anngert

2 kommentarer:

  1. Häftigt! Och verkligen du. Klösen måste du ha gjort själv också, är väldigt lik din stora :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, klösen har jag gjort själv ;-)

      Radera