onsdag 22 november 2017

Coola ljuslyktor...

Snart är det första advent och visst är det ok att börja pyssla lite med lite vintrigare dekorationer nu? För ett litet tag sedan sprang jag på ett par läckra ljuslyktor i en butik. Jag hade länge funderat på att göra någon miniatyrinstallation i någon stor glödlampa men hade inte riktigt kommit på hur jag skulle få ner allt och få det att hamna precis som jag ville. Så när jag såg två ljuslyktor i lite olika storlek i form av glödlampor fanns det inte så mycket att fundera på. En i var storlek fick följa med hem :-).


Det jag tänkte dekorera med hade jag redan material till hemma, så när jag ikväll hade lite tid att pyssla så var det bara att sätta igång! I den lilla lampan är det en liten snögubbe och några små flugsvampar och i den stora lampan ett par skidor, en snöbollsljuslykta och ett par flugsvampar.


Snögubben har jag gjort av två små skumbollar i olika storlek, avknipsade knappnålar och en liten plasthatt. Delarna har jag limmat ihop med snabblim. Flugsvamparna är sådana där små dekorationssvampar som man kan köpa och pynta med i ljusarrangemang. Jag har bara knipsat av pinnen som de sitter på. I botten lampan har jag lagt grovt salt för att få det att se ut som snö. Det går också att trycka ner figurerna lite i saltet så att de står stadigt.


Precis som i den lilla lampan så har jag salt i botten på den stora. De små träskidorna köpte jag förra året i en blomsterbutik. De var säkert tänkta att använda i blomsterarrangemang, men det här funkar ju alldeles utmärkt också! Flugsvamparna kommer från samma knippe som de i den lilla lampan och snölyktan är gjord av små vita, gnistrande dekorationssnöbollar. Hade en hel ask liggande i pysselskåpet så det var ju bra att några gick åt till detta projektet!


Men, vad är en ljuslykta utan ljus? Näe, så kan man ju inte ha det. På Panduro hittade jag små, små batteridrivna ledlampor som gick att hänga i en tråd. Perfekt! Jag vecklade ut ett gem, hakade på lampan och hängde den över öppningen längst upp på lamporna. Tyvärr visade det sig att en av lamporna i förpackningen var kass, men det får åtgärdas nästa gång jag passerar butiken. Tills dess får jag stå ut med att det är belysning i en av lamporna bara. Och så här ser de ut när det lyser i dem:


/Anngert

2 kommentarer: