måndag 1 maj 2017

Back to school! (Del 4)

Nu var det ett litet tag sedan som jag skrev något om mitt miniatyrprojekt att bygga en gammal skolsal. Vill ni fräscha upp minnet lite så kika in här, här och här :-).

I helgen har det hänt massor med detta bygget. Skolsalen har fått en farstukvist, fasaden har påbörjats och en del grejer har fått byta plats. Vi börjar med farstukvisten...

Jag tyckte ju att det var mysigt att ha en öppningsbar dörr in till skolsalen och har man det så måste man ju ha en farstu. Farstun har jag gjort av en lite mindre förvaringslåda i trä i samma serie som den jag har använt till själva skolsalen. Denna gången blev det bra att ställa lådan på högkant för att få rätt takhöjd och dimensioner på utrymmet.


Ytterdörr och fönster har jag köpt färdigt, så för min del va det "bara" att fixa så att de hamnade på rätt ställe. På den sidan som blir framåt har jag sågat ut en öppning som passade dörren och på den sidan som blir gavel så mätte jag ut och sågade ut en öppning för fönstret. När jag sågar ut hål på detta sätt så borra jag jag ett hål i ena hörnet på den yta som jag ska såga ut som sågbladet går ner i och sedan sågar jag runt med ett fint sågblad.
Ytterväggarna har jag sedan klätt med tunna träribbor som jag betsat riktigt mörkt. Träribborna är "brasstickor" från Biltema som jag köpte en hel säck med för ganska länge sedan. Foder till dörr och fönster fick man med när man köpte dem, jag har bara betsat dem vita och monterat dem. Dörren och fönstret var trävita när jag fick hem dem och jag har betsat dem i en mellanbrun nyans, samma som jag har på golv och övriga trädetaljer inne i skolan.


Självklart är både fönster och dörr öppningsbara :-).Inuti har jag tapetserat väggarna med en tapet i grå nyans med diskreta blommor på. Golvet är av samma typ av träribbor som jag använt till fasaden och sockeln är gjord av "glasspinnar" som jag sågat av den rundade delen på.


Själva skolsalen har fått fasad på ena kortsidan på samma sätt som jag gjort på farstun. På andra sidan, den som kommer att bli inne i farstun så har jag markerat ut var ytterväggen kommer att sluta och övergå i farstu och sedan har jag tapetserat och fixat med liter etc på samma sätt som inne i farstun.Hängaren för ytterkläder samt det lilla elementet som jag först placerat inne i skolsalen har fått flytta ut till farstun och inne i skolsalen har en rejäl järnspis fått ta plats.


Äntligen har Fröken Larsson anlänt till skolan också och börja ordna med allt det praktiska som måste fixas innan skolstart! Men, hon verkar visst redan ha fått ett par intresserade elever, frågan är väl bara vilka ämnen som de finner intressanta... Rufus hälsar i varje fall alla välkomna in!Nu är det bäst att fröken Larsson skyndar sig med att få ordning på allt. Nästa sändning med skolmaterial är snart på ingång!

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar