måndag 25 april 2016

Vilken fantastisk helg!!!

I fredags stuvades bilen full med packning och sedan bar det av mot Malmö och Sydkattens utställning där i helgen. Med mig hade jag Puzz och Kompiz som under kompakt tystnad blängde på mig när jag startade bilen.

Jag skulle bo hos mina vänner nere i Malmö, så fredagskvällen bjöd på god mat och dryck samt många skratt för min del och utforskande av ett helt nytt rum för de fyrbenta. Jag misstänker starkt att de ägnade sig åt att lista ut var bästa gömstället till lördagsmorgonen var...

Lördag var det så dags för första utställningsdagen av två. Vi fick skjuts in till utställningshallen för att slippa leta parkering och när vi anlände ringlade sig kön redan lång ute på trottoaren. Vilken tur att solen sken från en blå himmel! Väl inne och incheckade rullade sedan dagen på i ett bra tempo. Lördagen bjöd förutom på det vanliga även på en Breed BIS för Ragdoll så det var mycket som skulle hinnas med. För min del, ja, eller för mina katters del, så slutade dagen med jättefina bedömningar för både Puzz och Kompiz. Kompiz tog ett nytt certifikat i sin jakt på nästa titel men fick stryk vid nomineringen av en snygg Bengal.
Gammeltanten Puzz tävlar ju inte längre om certifikat utan hon fick sitt Hederspris och knep även nomineringen hos sin domare. Senare i panelen blev hon dock slagen av en annan katt.
Som den gammeltant min lilla prickig busmaja är så var hon även anmäld i veteranklass, där katter äldre än 10 år tävlar. En kanonbedömning även där och en stolt matte gick därifrån med ett Best In Show veteran i kategori 3!!!

"Jag fick ett NOM!" /Puzz

Puzz i panelen

Efter lite firande på kvällen somnade man gott för att ladda om batterierna inför söndagen. En fördel med att ställa två dagar på rad är att man andra dagen kan ta lite sovmorgon eftersom man inte behöver stå i någon veterinärbesiktningskö. Man kan alltså komma insvansande strax innan incheckningen stänger och bara plocka in sina katter i burarna (som ju står färdiga sedan dagen innan) och sedan invänta att bedömningarna ska starta. Skönt!

Söndagar innebär generellt ett högre tempo på utställningar. De flesta domare har någon form av transport att passa och arrangörerna vill givetvis också gärna komma hem i skaplig tid efter att allt har rivits och städats.
Så det blev alltså rivstart på bedömningarna och dagens resultat för mina katters del blev ytterligare ett certifikat till Kompiz och han blev även nominerad till panelen. Puzz, ja, ett nytt HP och en ny nominering till panelen. I veteranklassen gick det precis som på lördagen: En kanonbedömning och ett nytt Best In Show!!! Matte känner sig så stolt :-)! I vanliga panelen blev dock både Puzz och Kompiz slagna. Men vad gör det med tanke på helgens övriga resultat?

Tjusigt!

"Jag fick också en NOM!" /Kompiz

Kompiz i panelen.

Både lördag och söndag fick jag äran att hjälpa ett par nyfunna vänner att visa deras Brittiska korthårs- & långhårskattungar i kullklassen. Jag fick bära den enda långhåriga kattungen i kullen och det är bara att konstatera, man blev lite kär! Hon var en helt bedårande liten fluffig, silkesmjuk boll :-).

Idag har vi givetvis haft lite vinnarfotografering. Puzz poserade fint framför alla sina vinster. Eller ja, nästan alla vinster. Jag skänkte bort lite till de jag bodde hos som de har bättre användning för än vad jag har. Så på bilden nedan saknas ett par säckar kattsand. Kattmat vann Puzz massor och det tackar hennes kattkompisar för här hemma. För Puzz själv kommer inte äta en kula ur de påsarna. "Det är ju inga MCO-kulor matte!" säger hon förnärmat...

"Visst är jag duktig matte?"/Puzz

Bilen var med andra ord välfylld även på vägen hem trots att bäddar och annat smått och gott hade levererats. Två små nallar sussade gott i bilen på vägen hem och nu laddar vi för nästa utställning!

/Anngert

1 kommentar:

  1. Tack för besöket och trevlig samvaro!
    Välkommen åter!
    Kramizzar
    Från oss i Mysebos

    SvaraRadera