måndag 11 april 2016

Internationell Premier!!

I helgen som var bar det av till Danmark på kattutställning. Med mig i bilen hade jag Lakritz och Kompiz som båda behövde utländska certifikat. Avfärd redan tidigt på fredagsmorgonen för att möta upp med mina vänner en bit söderut. Efter en lång bilresa vilket även inkluderade en mycket trevlig tur med färja var vi framme vid hotellet i Hedensted på Jylland i Danmark.

Hotellet låg mysigt ute på landsbygden med öppet landskap och åkrar runt omkring. Rummen låg i en egen byggnad där man gick in till varje rum direkt utifrån. Utsikten från hotellrummet andades vår och grönska.


De på fyra ben fick utforska hotellrummet medans vi på två ben intog middag i hotellets restaurang. Matte som kört bil hela dagen var sedan sugen på att få sova gott hela natten innan det var dags för utställning. De på fyra ben hade helt andra åsikter... Kompiz har ett riktigt utdraget mjauande som nästan låter som ett lätt ylande när han vill ha uppmärksamhet. Det ville han ha. Halv ett på natten. För han hade ju sovit hela dagen i bilen och var nu sugen på att leka. Akustiken i badrummet ansåg han dessutom vara helt perfekt för lite mjauylande och tog därför i för kung och fosterland. Två och en halv timma senare ryter matte i att nu får det allt vara bra och stänger till dörren till badrummet och Kompiz ger äntligen upp. Matte var inte riktigt lika pigg på morgonen som hon tänkt att hon skulle vara, men de små på fyra ben däremot sov gott när det var dags att kliva upp...Lördag bar det av tidigt till JYRAKs utställning. Det blev en supertrevlig utställningsdag där bägge mina kattpojkar fick fina bedömningar.

På plats!

Lakritz tog sitt sista certifikat i klass 8 och kan nu titulera sig Internationell Premier!!! En snygg kokard inhandlades till Lakritz-killen som tagit titeln. På denna utställningen fanns det inte som det brukar vissa specifika kokarder med text på som man kunde köpa billigt. Här fanns det däremot massor av supersnygga kokarder utan text (bortsett från texten "JYRAK") som kostade lite mer men man kunde välja vilken man ville och man bestämde sedan själv vad det skulle stå på den. De skrev ut texten i en speciell printer och klistrade på kokarden. Jätteroligt minne att ha då man både fick med titeln samt när den togs på kokarden!

Internationell Premier! IP CH S*IsaRos Lynx Samurai, "Lakritz" :-)

Kompiz tog ett nytt certifikat i klass 4 och kom ett steg närmare sin nästa titel. Ingen av dem gick vidare men konkurrensen var stenhård och jag var helt nöjd med det resultatet.
Lördagens utställning höll på länge vilket inte var det minsta konstigt då det var mycket aktiviteter som skulle hinnas med från klubbens sida. Förutom en Breed BIS för Norsk skogkatt så skulle även priser delas ut till JYRAKs toppkatter och lite andra saker avhandlas.

Söndagen var även den vigd till utställning. Eftersom ingen ny veterinärsbesiktning behövde göras om varit där på lördagen så kunde vi ta lite sovmorgon. Välbehövligt och riktigt skönt. Den här natten var även de fyrbenta rejält trötta efter dagens alla intryck och matte fick därmed sova gott.
Utställningsmässigt gick det undan på söndagen. Bedömningarna gick i ett rasande tempo. Lakritz hade ju till följd av titeltagningen på lördagen bytt klass till klass 6. Det blev ytterligare en fin bedömning och han tog sitt första certifikat i klassen. Vid nomineringen blev han utslagen av en annan snygg Maine coonkille som för dagen var i lite bättre balans mellan kropp & huvud.
Kompiz tog ytterligare ett certifikat i klass 4 med fin bedömning av domaren. Vid nomineringen var det stenhård konkurrens mellan 5 kastratkillar i olika raser och NOMet gick till en läcker Ocicat. Även Kompiz fick en snygg kokard av matte för fina resultat och två nya certifikat under helgen.

"Jag fick också en rosett..." /Kompiz

Till mina reskamrater säger jag ett superstort GRATTIS till de fina resultaten!!! För Annikas tjej Saffran, till fint även kallad DK*Naunas Pink Sapphire, blev det storslam då hon kammade hem Best in show bägge dagarna. Även Åsas kattkillar fick fina resultat och S*Stortassens Karl norpade ett NOM på lördagen. Supergrattis till er och tack för en jättetrevlig och fantastiskt rolig helg!!!

Saffran under panelen

Efter utställningen på söndagen styrde vi kosan mot nordligare breddgrader igen och efter många mil i bil var man hemma igen. Nu ser vi fram emot nästa utställning :-).

/Anngert


1 kommentar: