söndag 20 mars 2016

Utställning i Varberg

I går var jag och Lakritz på utflykt till Varberg och Föreningen Hallandskattens WCF-utställning där. Blev en mycket trevlig dag med nya och gamla bekantskaper. Att ställa ut på något annat förbunds utställningar då och då är verkligen jättetrevligt. Ny människor, annan konkurrens, andra domare och lite annorlunda utställningar.

Resultatmässigt är jag väldigt nöjd med dagen. I de vanliga bedömningarna tog Lakritz sitt certifikat med en mycket fin bedömning och han blev sedan också det som inom WCF kallas "Domarens bästa". För oss som kan SVERAK utställningsordning bättre så är det väl ungefär som NOM, Han blev alltså sin domares bästa hankastrat. När det senare på dagen blev dags för finalerna åkte han däremot tyvärr ut mot en snygg Birma vid namn Albert i första nivån. Men jag är nöjd för det :-).Lakritz åsikt om att matte skulle hålla på och fota honom känns ganska tydlig... Tror att han ansåg att jag störde honom i hans skönhetssömn.


Störde honom i hans skönhetssömn gjorde jag dock ganska många gånger under dagen. Inom WCF så har man något som kallas för ringar som man tävlar i också. Självklart testade vi att vara med i en sådan när vi ändå var på plats. Man anmäler sig på morgonen på utställningen och det är sedan fyra olika ringar som man tävlar i: Vuxna, kastrater, ungdjur/juniorer och huskatter. Här möter alla raser varandra och bedöms av en allround-domare. Ungefär tio katter åt gången tas fram till domarburarna. Domaren går sedan igenom varje katt för sig och pratar om plus och minus. Om det är fler än tio anmälda katter så upprepas detta tills alla katter har gåtts igenom. När alla katter är genomgångna väljer sedan domaren ut sin topp 10 som får komma fram igen. Dessa rangordnas sedan av domaren så att man får fram en vinnare i ringen.
Lakritz var givetvis med i kastratringen. Tyvärr kom han inte bland de tio bästa, men konkurrensen var hård, så vad gör det? Bara kul att prova på!

Någon som det gick fantastiskt bra för under dagen var min kompis Åsa som åkte med mig till utställningen. Hennes lille kille S*Stortassen's Karl började dagen med en toppenbedömning hos sin domare och vann sedan nivå efter nivå i finalerna. Till slut stod han som utställningens bästa ungdjur totalt!!! Ett jättestort grattis säger vi till det :-)!!


En roligt utställningsdag som också visade sig bli en lång utställningsdag. Bilen stannade inte hemma i carporten förrän strax efter 23 på kvällen. Så i morse blev det sovmorgon...

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar