fredag 8 augusti 2014

Konsten att dricka vatten...

Prinz är katten som allra helst dricker rinnande vatten. Skål kan funka. Ibland. Fast då går han och gnäller och protesterar bra länge innan det går bra att dricka. Efter att ha varit utan vattenfontän hemma ett tag då den förra gick sönder så införskaffade jag en ny i hopp om att min röda lurviga gosboll skulle använda sig av den istället för att alltid tjata vid kökskranen så fort jag visar mig i köket. Den här gången blev det en liten fontän då jag tänkt att ha den på diskbänken där det är begränsat med plats. Planer finns på att köpa en större också och ställa på golvet, men det blir lite längre fram i höst.

Kom hem och packade upp den. Tog inte många sekunder innan Lakritz upptäckte den och lade sig för att vakta den... Det var ju en spännande grej som matte släpat hem!


Men efter ett par dagar så hade han kommit på hur man skulle göra och nu dricker han i princip bara ur fontänen!


Även Kompiz uppskattar den nya fontänen och är där och dricker ganska ofta.


Det är bara Puzz som anser att skålen är ett bättre alternativ. Och så Prinz då... Som fortfarande anser att matte minsann ska assistera med att sätta på vattenkranen...


Nedan ser ni hur det  ser ut hemma hos mig i princip varenda morgon. För Lakritz gör allt som hans stora idol Prinz gör. Så om Prinz dricker vatten så gör Lakritz det... :-)


/Anngert

1 kommentar:

  1. Härliga bilder. Måste införskaffa mig en fontän här jag också......tror att dom skulle uppskatta det

    SvaraRadera