söndag 13 juli 2014

Virkat puffar

Tidigt i våras fick jag ett brev från en av mina kusiner på posten. Hon hade hittat en beskrivning på hur man kunde virka en kattigloo. När hon såg den kom hon att tänka på mig och postade den till mig. Säger åter igen "Tack så mycket!" för självklart så ploppade givetvis nya idéer upp i skallen på mig. När jag tittade på beskrivningen så tyckte jag att igloon kändes aningen liten och jag började ju fundera på om det var möjligt att göra något liknande men aningens större. För jag ville ju givetvis testa att virka något kattrelaterat även om det inte blev just en igloo.

Sagt och gjort. Efter ett litet samtal med en expedit i en garnbutik fick jag tips om ett garn som heter "Hooked Zpagetti". Lite slarvigt kan man väl säga att det är tygremsor på nystan. I butiken förklarade de att det är restmaterial från tygproduktion och det finns i en uppsjö av olika färger och kvaliteter. Då min tanke var att kombinera det jag virkade med någon form av färgstarkt tyg så valde jag att virka i svart garn och köpte med mig ett par nystan hem samt en virknål i storlek 12...

Min plan var att virka en kattkorg och sedan klä den med en stoppad dyna i mjuk satin. Den första korgen virkade jag på fri hand och det blev en del repa upp och göra om innan jag var nöjd med resultatet. Till korgen gick det åt nästan ett helt nystan, blev bara någon meter över. Sedan sydde jag en superenkel kattbädd i härligt orange satin och stoppade i. Blev supernöjd med resultatet och bestämde mig för att göra en till då jag ändå hade ett nystan kvar :-).

Så med regnet strilande nedför rutorna idag så högg jag tag i nummer två. Fick börja med att gå igenom den första och skriva ner hur jag hade virkat men sedan gick virknålen varm och korg nummer två tog form. Då jag inte hade någon mer orange satin så fick innerkorgen till denna bli härligt lila. Perfekt tillfälle att använda lite av alla de där tygresterna som man får när man syr!
Korgarna är inte jättestora och de funkar definitivt inte till en Maine coon eller Britt. Men, även om de inte är tänkta till mina egna fyrbeningar så har jag förstås en plan för vad dessa ska användas till... ;-)

Att göra dessa korgar var både roligt och smidigt. Så vem vet, kanske blir det fler i framtiden!

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar