lördag 14 september 2024

Best In Show!!!

Med soluppgången i ryggen styrde jag tidigt i morse kosan mot Göteborg och Västsvenska Kattklubbens internationella utställning. Med mig i bilen hade jag idag Elza och Trazzel.

Dagen bjöd på spänning, skratt, härliga samtal med utställarkompisar och överraskningar. Elza ställdes för första gången i klass 8, fick en jättefin bedömning och tog sitt första certifikat i den klassen. När domaren skulle nominera knep hon även nomineringen i konkurrens med två andra kastrathonor. Lite senare när det var dags för kastrathonornas panel i kategori 3 tog hon dessutom hem Best In Show med två av tre domarröster!! Jag är nog fortfarande lite glatt överraskat chockad :-)!

Det där med att fota Elza på utställning är en utmaning. Hon vill mest bara åma sig, spinna och buffa med huvudet på allt. Men jag fick till en bild när där hon i varje fall tittar in i kameran utan att leka och gosa med kokarden. Men självklart ligger hon i kattlådan när hon gör det... Bjuder även på en typisk "Elza på utställning-bild" där hon glatt vänder rumpan mot publiken...



Trazzel skötte sig exemplariskt, fick en en superfin bedömning och tog sitt första certifikat i klass 7. Konkurrensen var tuff med många fina Maine cooner på plats och han gick idag inte vidare, men jag är nöjd ändå!

Stort grattis till alla mina vänners fina resultat och lycka till alla som ställer ut även i morgon! 

/Anngert

onsdag 11 september 2024

Från kantstött till elegant

Dags för ytterligare ett gammalt loppisfynd att få en make over. Den här gången en liten kista på ben som under många år har fungerat som sidobord i mitt vardagsrum. När jag fyndade den på loppis för x antal år sedan, vi pratar typ 20 år sedan, så var själva kistan målad i någon konstig färg som jag valde att ta bort och bara måla beslagen i svart. Sedan har den fått vara så, då jag inte riktigt haft någon bra idé om vad jag vill göra med den. Ytan på kistan har hela tiden sett ganska kantstött och repig ut men som så mycket annat så tänker man inte så mycket på det efter ett tag då den ändå fyllt sin funktion för förvaring och blombord.


De senaste två åren har en del svarta möbler flyttat in i mitt vardagsrum och nyligen slog det mig att den där kistan borde jag göra iordning så att den matchar resten av inredningen bättre. Jag bestämde mig med andra ord för att måla den i matt svart.

Men att måla den som den var rakt upp och ner hade ju inte gjort någon glad, utan här var det underarbete som behövde göras innan jag kunde börja måla. Så, spackla, slipa, spackla och slipa i några omgångar var det som gällde innan det var dags att lägga på första lagret färg. Och om någon undrar så var de små stjälpredorna aldrig långt borta...

Matt svart är inte direkt någon förlåtande färg att måla med. Allt syns. Så när första lagret färg var målat var det bara att plocka fram spackel och sandpapper igen...

Några lager med färg senare och även högblank lack på alla beslagen så är jag supernöjd med resultatet! Visst finns det fortfarande små skavanker som syns genom det målade, men det är trots allt en möbel med många år på nacken, så helt perfekt behöver det inte vara så länge som jag är nöjd och nu kommer den förhoppningsvis hänga med många år till.



/Anngert

söndag 8 september 2024

Från vitt fluff till svart med lyxig känsla

I mitt kök står en rottingstol som jag fyndade på second hand för x antal år sedan. Först stod den något år på altanen, sedan blev den ommålad i matt svart och dynorna fick nya överdrag av en mjuk vit pläd och fick flytta in i köket. Åren har gått, den svarta färgen på själva stolen började bli lite sliten och dynorna började se ganska sunkiga ut. Dags för en uppfräschning!

Vi börjar med ett par "före-bilder":


Jag började med att ge själva stolen en omgång med ny svart matt färg. Det gick snabbt och smidigt med svart matt sprayfärg. Gäller att passa på en dag när det inte blåser så mycket ute bara. Det är ju på möbeln man vill ha färgen och inte på gräsmattan och omgivningen...

Sedan gav jag mig i kast med dynorna. Eller, de gamla dynorna ansåg jag hade gjort sitt så de kasserades helt. Det enda jag använde dem till var som mall när jag skar till nya dynor av en gammal madrass som mina föräldrar hade stående hemma i källaren just ifall det skulle behövas till typ något sådant här.

Tyget som jag köpt för att klä dynorna med är ett svart lite grövre möbeltyg som känns som mocca när man tar i det. Så med nya dynor utskurna och tyg tillklippt var det bara att sätta igång. Som avslutning och pricken över i har jag satt fast fyra mässingsfärgade knappar i sitsen och fyra i ryggen. Här gällde det att mäta noga så att de hamnade på rätt plats så jag mätte och markerade ut med knappnålar var knapparna skulle sitta innan jag började fästa dem genom att dra en stark tråd rakt genom hela dynan och fästa i en vanlig svart knapp på baksidan.

Så, dynorna klara och så även uppfräschningen av korgstolen. Tänk vad lite ny färg och ett par nya dynor kan göra för helhetsintrycket! Nu får den hänga med ett tag till.


/Anngert

söndag 1 september 2024

Grå stjärnor på vintervit botten...

För en gångs skull så är jag ute i god tid med ett projekt och har hunnit klart i tid! När jag virkat den blåa duken till mitt köksbord klar i våras blev jag sugen på att göra en ny julduk till en låg bokhylla som jag har i vardagsrummet. Hittade ett diagram på ett fint mönster med stjärnor på internet som skulle passa perfekt! Bara att handla garn och sätta igång. Och igår kväll blev den klar. I god tid innan det är dags att lägga på den! Den är drygt en meter lång och ungefär 30 cm bred.


/Anngert