lördag 31 mars 2012

Vårgrönt...

Min inredning går i grunden i väldigt mycket vitt, grått och svart. Jag tycker att det är en skön bas som jag sedan kan bygga vidare på med olika accentfärger beroende på humör, årstid eller högtid. Med våren i antågande och inspirerad av den ljust gröna härliga färgen på katternas vattenfontän i köket blir accentfärgen i köket framöver härligt vårligt grönt. Nu är det ju inte så att jag byter ut en massa saker bara för det, men tex handdukar,diskborste, underläggen under katternas mat, dukar osv kommer alla att gå i den gröna skalan.

Med ett långt avlångt kök och långt mellan handdukshängaren och spisen/vasken så tillhör jag skaran som gärna har en liten handduk hängande vid spisen. Nu uppstod ett litet problem. Jag hade ju ingen i grönt...

Problem är till för att lösas. Nästa gång jag var och handlade mat sprang jag på ett tvåpack med microfiberhanddukar i en riktigt härlig grön färg. De fick givetvis följa med hem för idéerna fanns redan i huvudet :).

Den ena helgröna handduken slaktades till två delar. Jag klippte till och sydde två "toppar" av passande tyg. Givetvis kattinspirerat ;). Sedan sydde jag fast dem på handdukarna, sydde ett knapphål och sydde fast en knapp så att man kunde hänga dem runt spishandtaget. Klart!


Av en handduk blev det två och tittar man noga så ser man att knappen har formen av en liten mus...

/Anngert

2 kommentarer:

  1. Va fint!!! Och vilken härlig grön färg :-)

    SvaraRadera
  2. Åh, du är så pysslig =) Jag måste lära mig sy knapphål på farmors gamla maskin, kan inte vara så himla svårt =) KRAM

    SvaraRadera