lördag 23 mars 2024

Ett litet ägg...

Påsken knackar på dörren och vill gästa oss! Med små kompisar på fyra ben i huset så kan påskpynt inte vara allt för litet i storleken och inte heller allt för lekvänligt om man vill att det ska få stå ifred. 

Jag hade sparat ett genomskinligt påskägg som jag köpt fullt med påskgodis någon gång i tiden med en tanke om att använda det till något. Idag kom det till användning! Jag skar ut en pappskiva lite mindre än mittendelen på ägget så att jag fick en plan botten i ägget. Ena sidan av pappskivan, den som skulle vara nedåt penslade jag lim på och strödde på finmalt te som ser ut lite som jord. På andra sidan strödde jag istället sånt där gräs som modelljärnvägsbyggare använder i sina modeller för att få det att se ut som just gräs. Under pappskivan i ägget dekorerade jag med lite fjädrar och några gnistrande små kulor.

På ovansidan av pappskivan skapade jag en liten påskinspirerad miljö. Två små reden med hönor och kycklingar, en liten blomlåda som jag gjort av tunna trälister och blommor från ljusmanschetter, en liten kanin, ett fat och en vattenkanna. Sedan täcker man allt med toppen av påskägget och vips är det skyddat från små nyfikna kattassar.../Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar